L'incendi de Sierra Bermeja va ser intencionat segurament amb un líquid inflamable

El foc en Sierra Bermeja ha deixat prop de 10.000 hectàrees, però quin va ser l'origen de les flames?
Incendi Sierra Bermeja | Twitter


La Fiscalia de Medi Ambient considera que les primeres dades de la investigació de l'incendi de Sierra Bermeja, 10.000 hectàrees calcinades, prop de 3.000 persones desallotjades de diverses localitats i un bomber mort en el sud-oest de la província de Màlaga, apunten al fet que ha sigut provocat de manera intencionada, si bé és prompte per a disposar d'informació sobre l'autoria.


La Fiscalia ha informat en un comunicat dels primers esbrinaments que han dut a terme tant el Seprona com els agents forestals adscrits i que mostren l'existència de diversos focus inicials originats de forma pràcticament simultània i pròxims a sengles punts d'una carretera poc transitada, amb possibilitat d'estacionament de vehicles, "que poden apuntar a una etiologia intencional".


El ministeri públic subratlla la gravetat de l'incendi declarat el dimecres 8 i que, fins al moment, ha costat la vida a un treballador dels equips d'extinció, ferides a altres dos persones, ha obligat a desallotjar a més d'un miler de veïns i ha provocat "enormes perjudicis des del punt de vista mediambiental".


L'origen de l'incendi en Sierra Bermeja

 

Segons fonts a les quals ha tingut accés Antena 3, es van usar munts de fullaraca i pinyes a les quals es va calar foc amb un líquid accelerant, probablement gasolina. Es va usar algun tipus de líquid inflamable en l'origen del foc.


L'existència de diversos focus inicials de l'incendi en Sierra Bermeja, de manera simultània i en diferents punts d'una carretera sense circulació, indiquen que va ser intencionat, segons va avançar la Fiscalia. Els autors haurien utilitzat un líquid inflamable com la gasolina.


L'incendi de Sierra Bermeja ha entrat hui en la fase de control gràcies a la pluja que ha caigut després d'arrasar prop de 10.000 hectàrees. El foc s'ha cobrat la vida d'un bomber i ha provocat ferides de diferent consideració a diversos operaris.


Des de hui, els veïns de les sis localitats desallotjades, és a dir, Genalguacil, Jubrique, Faraján, Júzcar,  Alpandeire i Pujerra poden tornar a les seues cases. Prop de 3.000 persones van ser desallotjades durant estos dies.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Busquen a un menor desaparegut a Castelló de la Plana" "Mor un jove de 18 anys en un accident de trànsit a Benicarló"