Increpen un jove autista per prendre el bany amb la seua gossa a Torrevella

La mare del menor denúncia que unes deu persones van aconseguir tirar-los malgrat explicar-los el trastorn de Víctor
Un gos d'assistència de l'associació APANEE |

Un grup de 10 persones ha increpat un jove autista de 15 anys per anar amb la seua gossa a prendre el bany a la platja de Cala Mosca, al municipi de Torrevella.


Víctor amb autisme sever i el seu inseparable Pam, una jove gossa de raça terranova que està sent entrenada per a assistir al seu amo, estaven ja en l'arena juntament amb la seua mare Victoria. Esta recorda com el seu fill estava a punt de ficar-se en l'aigua, "el meu xiquet és un com un peix, la qual cosa més li agrada és banyar-se", recorda -de fet, s'havia llevat la samarreta-, quan un grup d'entre deu i dotze persones se'ls van acostar "agitant els braços".


"De males maneres ens van dir que ens havíem d'anar, que esta no era una platja per a gossos", rememora Victoria. Tècnicament no ho era, la mare els va recordar dos policies municipals més tard.

El que els va explicar esta dona, tant a un com a uns altres, és que el seu fill necessita a la seua gossa i que la normativa li empara. Li preguntem esta qüestió a María José Sanchez García, presidenta de l'Associació de Pares d'Alumnes amb Necessitats Educatives Especials (APANEE) de Torrevella, les xarxes socials de les quals van denunciar este incident. "Els gossos d'assistència estan permesos el seu accés a qualsevol lloc, excepte a intervencions quirúrgiques", respon.


Per a això, és necessari que porten la seua senyalització corresponent, amb el seu jupetí i carnet, com era el cas. Així ho degueren veure els estiuejants que se'ls van tirar damunt. Victoria comenta que, malgrat que va aconseguir explicar-los que Víctor tenia una discapacitat i que el gos estava permés. Malgrat això, assegura que li van dir que triara "entre el xiquet i la gossa" i que no els repetira això del seu fill.

"El que més em va fer mal va ser que una dona em va dir amb sorna que quina pena li donava que tinguera un fill amb autisme".


Mentrestant Víctor, amb "una mentalitat més innocent que la seua edat", semblava que s'assabentava de la situació perquè va agafar la seua samarreta i li la va posar. La seua mare, "derrotada" i "quasi en estat de xoc", va optar per la retirada. "Ens van xafar el dia". Després van cridar a la policia i, juntament amb l'ensinistradora de Pam, es van tornar a la platja per a identificar als increpadors per a presentar una denúncia, però ja no estaven.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Assisteixen a dos dones amb símptomes d'ofegament a Gandia i Oliva" "Rescaten a un xiquet de 3 anys d'una piscina a Alfafar"