Intenta agredir a un metge en Alacant per no fer-li una recepta

Els fets van passar en l'Hospital General Universitari d'Alacant
Hospital General Universitari d'Alacant | Arxiu

 

Agents de la Policia Nacional han detingut a un home acusat de tirar-li una escopinyada i intentar agredir a un metge d'Urgències de l'Hospital General d'Alacant –perquè es va negar a fer-li una recepta– i a dos vigilants de seguretat –que van intervindre en l'incident–, segons ha informat la Comissaria en un comunicat.

El suposat agressor, de 36 anys i nacionalitat espanyola, va ser localitzat i detingut en un control rutinari en l'Estació d'Autobusos d'Elx, des d'on pretenia abandonar la ciutat. En ser identificat, els policies van comprovar que estava sent buscat en relació a una investigació que s'estava tramitant en la Comissaria de Districte Nord d'Alacant.

Uns dies abans, l'home s'havia personat en el Servici d'Urgències de l'Hospital General Universitari d'Alacant, a on va exigir al facultatiu que l'estava atenent una recepta per a una medicació que el professional li va negar, al no poder subministrar-li-la.

Davant de tal negativa, segons la Policia, es va comportar «de manera extremadament violenta» i va arribar a amenaçar al metge amb agredir-lo, tirant-se-li damunt. En un moment donat, a més, li va escopir en la cara al doctor. La víctima va haver de cridar al servici de seguretat de l'hospital i van ser necessaris dos vigilants per a conseguir tranquil·litzar l'agressor. Posteriorment, en l'Hospital es va personar una patrulla de la Policia Nacional que va arreplegar les dades del pacient.

El metge va ser citat en la Comissaria Nord d'Alacant a on va prestar declaració. Després de la compareixença, els agents van centrar els seus esforços en localitzar al presumpte agressor per a procedir a la seua detenció com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat, ja que els professionals de la sanitat pública estan considerats funcionaris públics quan exercixen les seues funcions en l'àmbit de la sanitat i l'educació. El detingut, acusat d'un delicte d'atemptat a un funcionari públic, va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Elx que el va posar en llibertat amb càrrecs.

L'interlocutor policial sanitari, una figura necessària

Per a evitar les agressions sanitàries, la Policia Nacional ha creat la figura de l'interlocutor policial sanitari. D'esta forma, es pretén garantir una atenció personalitzada als professionals sanitaris que patisquen violència o amenaces en el seu treball.

A nivell espanyol, l'interlocutor policial sanitari s'encarrega de coordinar, cooperar, desenrotllar i executar les actuacions relacionades amb qualsevol manifestació de violència o intimidació al personal sanitari públic. A més, és el punt de contacte permanent amb els representants dels centres mèdics, col·legis professionals i autoritats territorials competents. A nivell territorial, altres 60 agents despleguen esta funció en les principals ciutats de tota la geografia espanyola.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"VALÈNCIA: Li pega al seu fill al cap amb un bat de beisbol" "LAMENTABLE: Abusa repetidament de la filla de 14 anys en València"