Intervenen 12 tones de taronja recol·lectada sense autorització en Nules

Dos homes de 30 i 58 anys són els presumptes responsables
Els guàrdies civils només van poder comprovar en dos documents DATA | Europa Press

Els agents de la Guàrdia Civil han intervingut en un magatzem de Nules, en la comarca de la Plana Baixa (Castelló), un total de 12 tones de taronges i investiguen a dos responsables d'estes instal·lacions, ja que pel que pareix recol·lectaven la fruita d'horts confrontants al que tenien autoritzat. En concret, l'equip ROCA investiga a dos homes de 30 i 58 anys d'edat per presumptes delictes contra el patrimoni i falsedat documental, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat.

La Guàrdia Civil ha reforçat la vigilància i les inspeccions d'instal·lacions agrícoles en el marc els servicis contra robatoris i furts en el camp i en plena campanya de recollida de taronja. En estes inspeccions es posa l'accent principalment en els documents d'acompanyament i traçabilitat agrària (DATA), que és d'obligat compliment des de l'any 2013 i permet registrar la traçabilitat del producte agrari.

En este context, l'actuació de la Guàrdia Civil va arrancar en una de les inspeccions contra la compravenda il·legal de taronges en un magatzem de la localitat Nules, a on es van localitzar 1.047 caixes de taronges d'uns 12 quilos cadascuna. Els guàrdies civils només van poder comprovar en dos documents DATA la certificació de 288 caixes, només una quinta part del total.

Més de 1.000 caixes confiscades

Els agents de l'equip ROCA van constatar que, a demés de no coincidir les dades dels documents aportats amb els quilos recollits, els responsables recol·lectaven la fruita d'horts confrontants a l'autoritzat en el DATA.

Per tals fets, els agents es van confiscar de 1.047 caixes que tenien un pes d'unes 12 tones, amb un valor aproximat de mercat de 2.500 euros i el seu destí era l'exportació a altres països europeus. Les diligències seran remeses a la disposició del Jutjat de Primera Instancia i Instrucció de Nules.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Investigat per gravar a dones fent topless i a menors en la platja de Gandia" "Un accident causa retencions quilomètriques en la V-21 per a entrar a València"