Intervinguts en Castelló de la Plana 80 comprimits d'un medicament il·legal usat per a la disfunció erèctil

Els comprimits es venien en un local dedicat a la venda d'articles eròtics de la ciutat
El medicament venut és il·legal | Pixabay

Efectius del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Castelló de la Plana han intervingut 80 comprimits d'un medicament il·legal usat per a la disfunció erèctil i la hipertensió arterial pulmonar. Segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat, els agents van fer una inspecció en un local dedicat a la venda d'articles eròtics de la ciutat.

Una volta allí, van intervindre 80 comprimits disposats per a la seua venda, en l'etiquetatge de la que figurava com a principal matèria activa el sildenafil, un compost que forma part d'alguns medicaments usats per a la disfunció erèctil i tractament de la hipertensió arterial pulmonar que han de ser prescrits per un facultatiu sanitari i comercialitzats en locals autoritzats.

Els comprimits van ser remesos per a la seua anàlisi a l'Agència Espanyola del Medicament i es va determinar que les mostres analitzades corresponien a productes no autoritzats en Espanya que implicaven riscos per a la salut derivats del desconeixement de la traçabilitat d'este, de la formulació, de les qualitats usades en els seus components i dels estàndards de fabricació.

Es tractava de medicaments sense cap garantia quant a què s'hagen observat les condicions d'emmagatzematge i conservació. Per eixos fets, els agents investiguen a una persona per un delicte contra la salut pública, en comercialitzar medicaments il·legals.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"2 hòmens extorsionen a una empresa valenciana del sector del transport sanitari" "Pillen a dos xiques d'un grup criminal dedicat a robar en cases de València"