Els joves detinguts per la violació grupal afirmen que el sexe amb les dos xiques va ser consentit

La jutgessa de guàrdia prorroga el seu arrest per a recaptar més proves i atestats i citar a les víctimes

Els quatre joves de nacionalitat portuguesa que la nit del dissabte al diumenge van ser detinguts com a presumptes autors d'una violació múltiple van declarar dissabte davant la jutgessa de guàrdia, María Luz Rodríguez Pérez, i la fiscal. Ho van fer assistits per lletrada i intèrpret. Els lusitans, tots ells menors de 30 anys, van defensar davant la jutgessa la seua innocència, van negar els fets delictius que se'ls imputen i van assegurar que les relacions sexuals amb les dos xiques de 22 i 23 anys que els han denunciat van ser consentides. Van declarar que no van utilitzar força ni violència per a sotmetre a les dones com se'ls acusa.

Encara no es pot prendre una decisió

Després d'escoltar la seua versió dels fets, la magistrada que s'encarrega del cas, al capdavant del Jutjat d'Instrucció número 5, va decidir prorrogar l'arrest judicial dels quatre reus en considerar que falten atestats, comunicats mèdics i més testificals per a prendre una decisió.

Cronologia dels fets


- Vesprada-nit del divendres Arribada dels quatre joves lusitans a la ciutat: El grup d'amics lloga habitacions a l'hotel Albor. Un d'ells entaula contacte per Instagram amb les joves per a conéixer-se.

- Mitjanit Trobada en un bar de copes del Moll: El jove portugués exerceix de ganxo i convenç a les dos xiques perquè li acompanyen al seu hotel per a allargar la diversió nocturna. Dos de la matinada. Parany a l'hotel: De camí cap a l'establiment del barri del Carmen s'uneix un altre individu. A l'habitació esperen altres dos que les forcen i agredeixen en ramat.

- Tres del matí Intervenció de l'amiga: Una amiga de la gijonesa i la basca és informada que alguna cosa no va bé i acudeix a buscar-les al número 19 del carrer del Carmen, despertant al veïnat.

- Quatre del matí Arribat de la Policia: Davant el renou que es forma en el bloc on està la pensió, els veïns senten de boca de l'amiga donar dos noms als agents: Alberto C. i Diego M. Hora indeterminada. Les víctimes van a la seua casa després de consumar-se l'agressió: Allí es tranquil·litzen i decideixen tornar a l'hotel on han sofert la violació i avisen a la Policia Local del succeït.

- Sis i mitja del matí: Denúncia en Comissaria. Les joves relaten a la Policia el que han patit després de ser ateses a l'Hospital de Cabueñes. Es munta el dispositiu per a donar amb els autors.

- De set a vuit del matí: Detenció dels quatre homes: La Policia dona amb ells en un apartament turístic del número 16 del carrer Pedro Duro. Els sorprenen dormint i els treuen emmanillats.

Hui els quatre portuguesos hauran d'estar una altra vegada en el jutjat per al reconeixement que, si escau, facen les dos suposades víctimes, una gijonesa i una basca veïna de Vergara (Guipúscoa) que asseguren haver sofert un parany en un establiment hoteler del barri del Carmen. Ells ja no hauran de declarar una altra vegada.

Recordem

Els arrestats van conéixer a les seues víctimes en xarxes socials i es van citar en un bar des d'on es van dirigir a la pensió. Allí, van sotmetre a les dos joves a base de cops de puny. Quan les xiques van poder escapar se'n van anar a la Policia Local que les va traslladar a l'hospital de Cabueñes on van ser ateses.

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Declarat incendis forestals a Simat de la Valldigna i a Rafelguaraf" "Demanen ajuda per a trobar a un xic desaparegut a Manises (València)"