Juan Carlos, el mecànic en atur bojament enamorat d'una xiqueta de 13 anys que va acabar matant després de ser rebutjat

L'home no podia suportar vore a la jove amb qualsevol altre home que no fóra ell | La seua histèria ha acabat amb la vida d'una altra jove víctima de la violència masclista
Imatge de Juan Carlos amb la seua moto. | Facebook

 

Juan Carlos Alfaro estava totalment enamorat d'ella. Tenia 39 anys i acabava d'assassinar a una jove de 13 anys, tal com explica 'El País'. Una adolescent de la qual deia estar totalment enamorat. En la seua fugida, no va disparar a tot el que es va oposar en el seu camí, sinó que va acabar amb la vida de dues persones més: el marit de la iaia de la xiqueta que va acabar ferit i un veí de la localitat que va morir en l'acte.

  

Les raons per aquests dos últims assassinats no se sabran mai, ja que Juan se les va portar amb ell a la tomba, però la seua obsessió boja i malaltissa per la jove venia de molts anys arrere. El seu pensament era clar: acabar amb la vida de totes les persones que s'oposaren al que ell considerava el seu amor. Una història que va començar fa anys en unes cases de camp situades enfront del poble, camí als turons propers al Salobral, a Albacete.

  

Càndida Aparicio i Antonio Alfaro tenen allí unes casetes. Al seu fill Juan Carlos li agradava passar llargues temporades en el seu terreny, se sentia lliure passejant, fent exercici, entre moltes altres coses. Però sobretot el que més li agradava era sens dubte realitzar pràctiques de tir. Tenia moltes dianes, armes i gran punteria. Era a més, molt amic d'Agustín Delicado, un altre veí de la localitat. Un era mecànic i l'altre camioner. Els dos estaven en l'atur i Juan Carlos anava cada vesprada a la tres i mitja, a prendre el café al Port Dry, el bar d'uns germans d'Agustín.

En el turó, era veí d'un altre d'ells, al que saludava cada matí mentre realitzava les seues pràctiques de tir. Però Agustín va ser la segona víctima mortal de Juan Carlos el dissabte 20 d'octubre. Va morir abatut a tirs en la porta de la seua casa. Juan Carlos havia llançat almenys una ràfega de quinze trets en el moment que Agustín eixia a fumar-se un cigarret.

Imatge del lloc dels fets on Juan Carlos va acabar amb la vida dels seus veïns. | Cedida

 

Prèviament, havia acabat amb la vida d'Almudena, la xicoteta de 13 anys amb la qual estava realment obsessionat. Les dos víctimes van morir a l'acte. Res més acabar amb la vida de la jove, l'assassí va cridar a Emergències i va confessar el seu crim. En la seua escapada, es va trobar també amb el iaio d'Almudena, que anava amb cotxe, molt nerviós perquè ja havia vist el cos sense vida de la seua néta. Li va disparar i el va ferir en el muscle.

  

  

  

  

  

  

Imatge d'Almudena, la jove de 13 anys. | Cedida

 

Almudena no tenia un pare biològic que s'encarregara d'ella

La xicqueta tenia un pare biològic que mai es va fer càrrec d'ella. La seua mare Adela, va mantenir una relació de quasi huit anys amb un altre xic del poble, José Andrés, que va acollir i va voler a la jove com si fóra la seua pròpia filla. La família d'ell tenia una casa en el turó, al costat dels terrenys dels Alfaro, i anaven allí molt sovint. A Almudena li encantaven els gossos i passejar per la natura. Allí va ser on va començar a tractar amb el seu veí Juan Carlos. Anys més tard, Adela es va separar de José Andrés, però la xiqueta va seguir venint al Sobral per a vore als qui ja considerava per a tota la vida el seu pare i els seus iaios, Pilar i Andrés. Va continuar anant al turó i passant els seus dies en la localitat.

La relación entre Almudena y Juan Carlos fue a más en menos de un año

La xiqueta tenia un pare biològic que mai es va fer càrrec d'ella. La seua mare Adela, va mantenir una relació de quasi huit anys amb un altre xic del poble, José Andrés, que va acollir i va voler a la jove com si fóra la seua pròpia filla. La família d'ell tenia una casa en el turó, al costat dels terrenys dels Alfaro, i anaven allí molt sovint. A Almudena li encantaven els gossos i passejar per la natura. Allí va ser on va començar a tractar amb el seu veí Juan Carlos. Anys més tard, Adela es va separar de José Andrés, però la xiqueta va seguir venint al Sobral per a vore als qui ja considerava per a tota la vida el seu pare i els seus iaios, Pilar i Andrés. Va continuar anant al turó i passant els seus dies en la localitat.

  

  

  

  

  

  

  

  

Juan Carlos, boig per la caça

Juan Carlos estava totalment bolcat en el tir i la caça. Tenia tres llicències d'armes: la I per a armes de tir esportiu i escopetes de caça; la D per a armes llargues de caça major; i la F, per a armes curtes i llargues amb ús esportiu.

  

  

 

Dur conflicte entre Juan Carlos i la família de la xiqueta

Amb el pas del temps, el conflicte entre Juan Carlos i la família d'Almudena va començar a créixer durant els últims mesos fins a acabar en amenaces i denúncies mútues. L'entorn de Juan Carlos considerava que s'estaven passant i que no tenien dret a pressionar-lo tant si la relació era «consentida». El de la mare i l'àvia no entenia que no s'adonaren de la gravetat de la situació, i que estaven davant d'un abús d'un adult de quasi 40 anys sobre una jove de 13.

  

  

 

Juan Carlos va ser denunciat per la família d'Almudena

La mare assegura que ho va denunciar en diverses ocasions, encara que el capità de la Guàrdia Civil relata que solament els consta una, de la qual van adonar al jutjat i a la Fiscalia de Menors i que en una altra ocasió van intervenir per una baralla entre Juan Carlos i la família d'Almudena. A més, hi havia una altra denúncia davant la Policia Nacional.

  

  

  

  

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Primeres declaracions de Ximo Puig sobre el crim masclista de la gasolinera de Benicàssim" "Meteo: Les fortes ratxes de vent arriben a més de 100 km/h a la Comunitat"