El judici a 'La Manada' recorda a l'assassinat de Nagore Laffage en els sanfermins de 2008

La jove va ser violada i assassinada després de negar-se a mantindre relacions sexuals
'La Manada' | Cedida

 

El cas de la violació de 'La Manada' a una jove durant els Sanfermins de 2016 està causant que s'òbriga un debat sobre les víctimes. En este sentit, el suport o la culpabilització cap a la jove ha provocat que milions de persones estiguen atentes a saber sobre el desenllaç dels esdeveniments.

  

  

A més, el cas de 'La Manada' ha recordat a un cas semblant que va tindre lloc fa nou anys i en el qual la víctima va ser assassinada per resistir-se a l'agressió sexual. Nagore Laffage era una infermera de 20 anys que es va trobar amb José Diego Yllanes, metge de 27, la nit de San Fermín de 2008 i van decidir anar al pis d'ell.

  

  

Yllanes va intentar mantindre relacions sexuals amb ella, però Nagore es va negar i ell va perdre el cap, segons va explicar en el judici. Li va trencar la roba, la va agredir sexualment i la va acabar matant. «La persona més indefensa del món en una casa que desconeixia i de la qual no podia eixir, acorralada per una persona infinitament més forta que la va colpejar de forma salvatge», va dir Victor Sarasa, acusació de l'Ajuntament de Pamplona en aquell cas.

Culpabilització de les víctimes

No obstant açò, igual que en el cas de 'La Manada', la culpabilització de la víctima també va estar present. Durant el judici la mare de Laffage va haver de respondre si la seua filla era molt 'ligona' o per les relacions que havia tingut. Igual que ara, els moviments feministes es van mobilitzar per a allunyar els intents de tirar la culpa a la víctima.

Moviments feministes es mobilitzaren per a desculpabilitzar a Nagore| Cedida

En eixe cas, Yllanes va ser condemnat per homicidi en lloc d'assassinat, en considerar el jurat popular que no existia alevosia. Actualment, solament acudix a presó per a dormir després d'haver complit 8 anys i 11 mesos de condemna dels 12 anys i mig als quals va ser condemnat. Caldrà vore si finalment 'La Manada' acaba sent condemnada per violació o si, per contra, ixen indemnes d'una agressió sexual en la qual no va haver consentiment de paraula de la víctima.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La nova nóvia de Froilán: famosa per les seues fotos amb poca roba i de cognom famós" "La Marina de València obrirà al públic un nou tram del passeig"