La Junta d'Andalusia es nega a operar a una xica de 18 anys i la condemna a viure en un llit

Cega de naixement i amb problemes de columna, porta sense moure's quasi any i mig
Hospital Puerta del Mar de Cádiz | Cedida

La vida d'Alba està plena de dolor i sofriment. Malgrat nàixer completament cega, aquesta xicona de Jerez podia fer vida normal dins de les seues limitacions i era completament feliç. No obstant açò, segons va ser creixent, els laterals dels pantalons mai li quedaven a la mateixa altura del maluc o tenia una escàpula més alta que l'altra.

  

  

  

Amb prop de sis anys, la seua mare la va portar al metge i li van diagnosticar una escoliosi de 33 graus, una desviació lateral severa de la columna vertebral. Amb el pas del temps, el seu cos s'ha anat deformant, fins al punt que ara porta un any i mig encastada en el llit d'un hospital amb uns terribles dolors que no la deixen viure tranquil·la.

En cadira de rodes des dels 16

Amb 11 anys se li va acabar trencant el maluc i la van haver d'operar. Tres anys més tard, la van operar perquè anara corregint la seua desviació de forma natural. No obstant açò, la intervenció no va aconseguir arreglar el problema i el dolor es va anar estenent per tot el cos fins que amb 16 anys va haver de començar a anar amb cadira de rodes.

L'origen de tot no estava en el maluc, sinó en la columna vertebral. En l'hospital Porta del Mar de Cadis li van llimar la protusió lumbar que tenia en la part baixa de l'esquena i li van obrir els canals dels nervis de la columna. Però l'operació no va anar com esperaven i als pocs dies Alba «rabiava de dolor», segons explica la seua mare a ‘El Español’.

  

  

  

  

La Junta de Andalucía no vol tornar a operar-la

«En l'hospital de Cadis es neguen a operar de nou a la meua filla. El metge especialista diu que Alba pateix una escoliosi congènita i que no té solució», explica la mare d'Alba. «El SAS (Servei Andalús de Salut) està desnonant a una xiqueta de 18 anys. La condemna a viure prostrada en un llit la resta dels seus dies. Però sé que no l'operen perquè saben que van ficar la pota en l'anterior intervenció», denuncia la dona.

  

  

  

  

xicotet fil d'esperança el doctor Mario Velarde

  

  

  

  

donar-li una qualitat de vida que ara no té

  

  

  

  

18.000 euros que es necessiten per a pagar el quiròfan i el material quirúrgic en un hospital privat.

  

  

  

  

«Només vull tornar a la meua vida anterior i deixar aquests dolors arrere. De veritat, tinc ganes de viure. I açò no és vida».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ÚLTIMA HORA: Dos nous accidents laborals greus a la Comunitat" "TRAGÈDIA A LA COMUNITAT: Un motorista perd la cama en un accident"