L'escola amb una mestra contagiada en Tavernes de la Valldigna planteja posposar l'inici del curs

Més de deu mestres en risc de contagi
El contagi de coronavirus d'una mestra d'un col·legi de Tavernes de la Valldigna alerta a Sanitat i Educació | Pixabay
 

Una mestra del col·legi públic 'Alfandec' de Tavernes de la Valldigna, en la comarca de la Safor (València) ha donat positiu per coronavirus. Este fet ha fet botar totes les alarmes i obligarà a una desena dels seus companys a fer-se les proves PCR per a descartar contagis. Es tracta del primer confinament de professors en el territori valencià, ja que els fets es produïxen després de les vacacions.


Segons ha avançat el diari 'Levante-EMV', després d'anunciar-se la notícia, el centre educatiu ha contactat amb els mestres que han estat en contacte amb l'afectada els dies 1 i 2 de setembre per a que no acudisquen a l'escola, a on ja s'estaven preparant per a iniciar les classes el dilluns pròxim 7 de setembre. 

La Conselleria de Sanitat ha comunicat que, després de detectar-se el contagi, s'ha activat el protocol habitual establit per als llocs de treball que és l'aïllament de la docent i, també, dels altres mestres que havien estat amb l'afectada estos dies.

Ara, Sanitat i Educació han de prendre una decisió sobre si es posposa l'inici de l'activitat docent en este col·legi concret. En eixe sentit, Sanitat ha d'avaluar el número total dels contagis per Covid-19 dins del centre. D'altra banda, Educació ha confirmat que està garantida la substitució de la mestra que ha donat positiu i de la resta de docents que estaran aïllats fins que es confirmen els resultats del PCR.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"A punt de morir ofegada en una piscina en Xàbia" "Cau una xarxa d'explotació laboral a estrangers en Almassora"