Una manifestació obliga a suspendre temporalment les declaracions de 'La Manada'

Baix el lema 'No és no', els presents han causat tant de soroll que s'ha hagut de fer un parada
Imatge de la manifestació | Cedida

 

La vista oral del judici de la suposada violació grupal dels Sanfermines ha hagut de ser suspesa durant uns 45 minuts com a conseqüència de les molèsties que estava ocasionant una protesta enfront de la seu judicial amb el lema 'No és no! Justícia'. Unes 200 persones s'han concentrat este dimecres a les 12 hores enfront del Palau de Justícia de Pamplona mentre se celebrava la vuitena sessió de la vista oral per la suposada violació grupal a una jove madrilenya en els Sanfermines de 2016. En esta concentració s'han cridat frases com 'Jo sí que et crec' o 'Venim en manada', soroll que ha provocat la suspensió temporal dels interrogatoris als acusats.

La concentració ha sigut convocada per Andrea, Dilluns Liles i Ulleres Habitades i amb l'acompanyament de l'Associació Eunate i tenia com a lema 'No és no! Justícia! Ezetza, ezetz dóna! Justizia!'. Els participants en l'acte portaven cartells amb frases com a 'Judici als imputats, no a la víctima' o 'Nosaltres et creiem'. Tres portaveus dels col·lectius han llegit un comunicat, en castellà i en basc, amb el qual han manifestat que «hui totes i tots diem jo sí que et creiem germana, hui totes i tots entonem un no a la Justícia patriarcal».

«No a un sistema judicial masclista que qüestiona no solament la versió de la víctima sinó la seua vida posterior a un procés traumàtic com és una violació», han exposat. «No al fet que el sistema decidisca d'un informe que analitza la seua vida posterior siga prova admesa en un judici; diem no al fet que la víctima siga jutjada», han afegit. Al seu judici, «no van ser sol cinc els membres de la Manada que van participar en eixe acte salvatge, sinó que van ser 21, els 5 que estaven ací i els altres 17 que van riure, es mofaren i van callar davant els vídeos i converses compartides en el grup».

Han defensat les portaveus que «'no és no' sempre» i «no importa si la víctima havia begut, què portava posat, si havia mantingut relacions prèvies amb el seu agressor, si li agradava eixir de festa o no o quin és el seu comportament en xarxes socials». «Quan una dona diu no és no», han conclòs.

 

Es reanuda la sessió 

Abans que se suspenguera la sessió havia declarat un dels acusats per la suposada violació i començava la declaració del segon. Per tant, després de reprendre's la sessió, es reprén la declaració del segon dels acusats. El primer dels cinc acusats ha mostrat «una actitud col·laboradora i el més educat possible», segons ha manifestat el seu advocat, Agustín Martínez Becerra, que ha precisat que «és normal que estiguen tensons».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: Incendi de vegetació a Castelló" "ÚLTIMA HORA: Males notícies si tens una hipoteca a Espanya"