Matthias Kühn, parella de Norma Duval, condemnat a sis mesos de presó per obres il·legals

L'empresari alemany va ser denunciat l'any 2008 per unes obres il·legals que va desenvolupar a l'illot de Tagomago, a les Illes Balears
Condemnat Matthias Kühn, la parella de Norma Duval | Cedida

La parella de Normal Duval, l'empresari alemany Matthias Kühn, ha estat condemnat a sis mesos de presó i una multa de 10 euros diaris durant 18 mesos per realitzar unes obres il·legals l'any 2008 a l'illot de Tagomago, a les Illes Balears. D'aquesta manera, Kühn haurà d'entrar a presó i també caurà sobre ell la inhabilitació durant dos anys, per tal d'evitar que es dedique a la professió de promotor i constructor immobiliari.

Després de 10 anys d'aquest procés, ha estat acusat per construir un mur de ciment, pavimentar zones adjacents a la finca i construir un camí de pedra en una zona declarada com a àrea natural d'especial interès. De moment, falta saber si després de conèixer la sentencia, acabarà interposant un recurs contra l'Audiència Provincial.

L'únic illot privat de l'Estat espanyol

Este illot de Tagomago té una gran peculiaritat que el converteix en un gran atractiu a la zona i també a tot l'Estat espanyol, ja que és l'únic espai d'aquestes característiques que és considerat com a privat. Només una edificació gestionada per Matthias Kühn, però només es poden fer millores, no ampliacions. La parella de Norma Duval va aconseguir els drets d'aquesta construcció l'any 2006 i és des de llavors que s'encarrega del seu manteniment.

 

Imatge d'arxiu de Matthias Kühn i Norma Duval | Cedida 

A més de l'edificació, l'illot balear també té un far que data del 1913. Cal destacar que en aquests últims anys, el terreny ha estat llogat per empresaris i magnats per les seues vacances, igual que han fet Duval i Kühn. A més, tot apunta que el seu casament se celebrarà en esta mateixa illa de Tagomago.

L'empresari i la justícia

Estacondemna contra l'empresari alemany no és l'única situació que ha hagut de viure Kühn amb la justícia. Hisenda el té en el punt de mira després que el ministre Cristóbal Montoro publiques el llistat impagaments a l'Estat espanyol. Segons sembla, la seua empresa té un deute d'un total de 3,7 milions d'euros.

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: 6 aliments ideals per aprimar" "Ara Mateix: Un accident provoca retencions a la Pista de Silla"