Un menor amb discapacitat, en estat greu en caure per la finestra de l'escola en Alacant

Este dimarts li han llevat la sedació, però encara no està conscient
L'escola a on es van produir els fets | Google Maps

Un menor, de 15 anys, es troba ingressat en la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital General d'Alacant després de caure per la finestra el passat divendres en el col·legi Jesús María de Villafranqueza d'Alacant a on estudia. El xiquet, amb un 33% de discapacitat motora i verbal, ha d'estar vigilat les 24 hores del dia.

Segons ha avançat el diari 'Información', encara es desconeixen les causes per les que el menor va caure i hui mateix li han llevat la sedació, tot i que no ha recuperat la consciència del tot. Només mou un poc les cames i els braços. El xiquet va patir un fort traumatisme cranial després de caure des d'un primer pis.

El pare ha afirmat que el xiquet només acudia dos hores al dia a esta escola des de fa dos anys, ja que el col·legi no compta amb «l'ajuda» que el menor necessita per la seua discapacitat. «La Conselleria d'Educació anava a buscar a una persona per a que estiguera amb ell, però no n'hi ha. El centre té un especialista en pedagogia terapèutica per a dos hores i ell anava eixe temps a classe amb la seua ajuda», ha afegit el pare del menor.

Tot apunta a que es tracte d'un accident

Agents de la Policia Nacional ientífica i judicial i una ambulància del Servici d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) es van desplaçar fins a l'escola, tot i que encara no s'han pogut decretar les causes de l'incident. La Policia considera que es tracta d'un accident, pel que no van a investigar més els fets si no ho considera el jutjat.

Per la seua banda, tampoc va a emprendre accions legals la família del menor, que ha afirmat que ara es volen centrar en la recuperació del seu fill. Pel moment, es desconeixen les causes de l'incident, tot i que el pare ha volgut afegir que el seu fill és nerviós i li agrada cridar l'atenció, «però no com per a tirar-se per la finestra».

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Desarticulada en València una organització que prostituïa a transsexuals i dones" "Agredix i viola a la seua companya de pis en Alzira"