Els menors acusats de violar un altre de 9 anys a Jaén són germans i cosins d'ètnia gitana

L'escola els ha expulsat durant 29 dies lectius
El menor de 9 anys va ser presumptament agredit sexualment per quatre companys de l'escola.  | Cedida

 

L'escola Nuestra Señora de La Paz de Chilluévar de Jaén ha expulsat immediatament els quatre menors d'edat acusats d'agredir sexualment d'un altre de 9 anys al mateix recinte. Segons sembla els fets haurien tingut lloc a l'hora de l'esbarjo. 

El centre educatiu es troba en un petit poble de la comarca de Cazorla, on un equip de 'El Español' ha pogut parlar amb una de les mares dels acusats. «El meu fill un violador? I acompanyat dels seus cosins? No m'ho arribo a creure. Però si un té 9 anyets...», exclama la dona.

Segons la dona, el seu fill és cosí de tres germans, els altres acusats de l'agressió, dos dels quals tenen 13 anys i l'altre, que en té 9, va a la mateixa classe que la presumpta víctima. La mare d'un dels acusats creu que el fet de «ser gitanos, marca molt». 

Expulsats 29 dies

Este passat dijous, 8 de febrer, els acusats van ser expulsats del centre per un període de 29 dies lectius. Així ho va comunicar el director de l'escola, Antonio Martínez Sánchez, a les famílies dels acusats a través d'un document, on assegurava que el centre adoptava esta mesura per «una possible comissió d'una falta greu per la convivència» a causa d'una suposada «agressió a membres d'aquesta comunitat educativa». 

Així doncs, des del centre se'ls acusa d'«assetjar, pegar, insultar, escopir i agredir sexualment dins del centre educatiu a un nen de 9 anys, la família del qual resideix al poble i és d'origen estranger».

Una notícia molt dura

No obstant això, la mare d'un dels acusats continua sense entendre les acusacions sobre el seu fill i els seus cosins. «Dins de l'escola, ni el meu fill ni els altres dos xics de 13 anys tenen contacte amb els alumnes de primària, perquè ells van a l'ESO i els separa una tanca. No comparteixen ni els banys», senyala la mare. Tanmateix, no creu que els menors «hagen pogut fer alguna cosa així. Crec que s'han barrejat les coses». 

D'altra banda, també diu que ha sigut una notícia molt dura per a ella. El fet que el director de l'escola acusarà el seu fill i als seus nebots «ha sigut com un gerro d'aigua freda». Tanmateix, diu que el centre «no han donat més explicacions» i que, per tant, continuarà presentar-se a l'escola per aconseguir més informació del que va passar. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: Dos ancians morts en un incendi a València" "Ara Mateix: Greu accident mortal a l'N-332"