Una ministra del govern espanyol rep un sobre amb una navalla amb sang

Se suma a les amenaces rebudes per Pablo Iglesias i Fernando Grande-Marlaska

Quan encara no s'han comunicat avanços significatius sobre les cartes d'amenaça rebudes per Pablo Iglesias o el ministre de l'Interior, un nou membre del gabinet de Pedro Sánchez ha rebut una nova missiva amenaçadora. En este cas es tracta de la ministra socialista de Turisme, Comerç i Indústria, Reyes Maroto, que hauria rebut en un sobre una navalla ensangonada.

Finalment, s'ha confirmat que al costat de l'arma blanca plena de sang, tot i que encara s'investiga si és pintura o sang de veritat, es trobava un CD que hauria impedit que fos vista en els escàners. Al sobre també hi anaven diversos folis grapats amb missatges de WhatsApp i Twitter ampliats, segons explica '20 minutos '. El que no s'ha especificat és on hauria estat enviada esta navalla amb sang, com sí que es va fer en el cas d'Iglesias i de Fernando Grande-Marlaska. El ministeri de l'Interior ha confirmat que s'ha obert una investigació per aclarir els fets.

Cal recordar que Reyes Maroto, més enllà de formar part de l'actual govern d'Espanya, ha estat anunciada com la propera vicepresidenta econòmica de Madrid, en el cas que el candidat socialista, Ángel Gabilondo, sume amb la resta de forces d'esquerres, Més Madrid i Unides Podem, guanyant les eleccions enfront de l'actual presidenta, la popular Isabel Díaz Ayuso.

Així, esta nova amenaça torna a marcar un nou punt en la campanya a les eleccions madrilenyes, en tractar-se de la segona figura important de l'esquerra amenaçada, tot i que la ministra de moment no està participant en actes i no ha abandonat el seu lloc en el ministeri. De fet, podria arribar a no fer-hi mai si les forces progressistes no sumen.

Tercer alt càrrec de l'Estat amenaçat

La ministra, de moment, no està participant en actes i no ha abandonat el seu lloc en el ministeri | ACN

Totes estes amenaces a membres del govern espanyol eren destapades la setmana passada per part de l'exvicepresident i actual candidat de Podem a la presidència de Madrid, Pablo Iglesias. Va ser este el primer a destapar el fet que havia rebut una carta, adreçada al ministeri de l'Interior, amb una sèrie de bales i un missatge amenaçant, dirigit tant a ell com a la seua parella, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, a més dels seus pares.

A part d'Iglesias, hi va haver dos alts càrrecs de l'Executiu central que van ser amenaçats amb cartes similars. Parlem, d'una banda, com déiem més amunt, del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i també de la directora de la Guàrdia Civil.

Companys de gabinet com la ministra de Treball, Yolanda Díaz, ja han mostrat la seua solidaritat amb Reyes Maroto. «És gravíssim el que estem patint, les amenaces que estem rebent dirigents d'esquerres», afirmava esta a 'Al Rojo Vivo'. També el seu antic company, Pablo Iglesias, ha volgut transmetre-li el seu suport a través de Twitter.

Els errors que van permetre l'arribada de les altres cartes

Una de les preguntes que van sorgir quan es van fer públiques les amenaces al líder de Podem, al ministre socialista i a la directora de la Guàrdia Civil és com van poder arribar al ministeri estes cartes amb bales.

Correus va obrir una investigació i va culpar directament l'empresa subcontractada que s'encarrega de la qualificació i escaneig de la correspondència. Més concretament, es culpa un vigilant de seguretat, a qui se li demana la «retirada immediata» després que no detectés a través de l'escàner les bales.

L'empresa assegura que han recuperat imatges dels enregistraments dels seus equips d'inspecció en el Centre de Tractament Automatitzat de Madrid. En elles es veu com estos sobres van ser mata-segellats i inspeccionats sense que ningú fos capaç de trobar les bales. Es considera un «incompliment molt greu» per part de l'empresa subcontractada, a la qual ja se li ha obert un expedient, que no es descarta que puga ser més sever.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un llamp provoca un incendi en edifici de 30 plantes a Benidorm" "Desallotgen una festa il·legal en un xalet de El Campello amb 50 joves"