El misteri de Khrystyna, quatre anys desapareguda a Xàbia i una trista carta

Va desaparéixer en maig de 2014 quan tenia 15 anys

Khrystyna Savenchuk tenia 15 anys quan, el dia 20 de maig de 2014, va desaparéixer a Xàbia i des d'aleshores ja no es va saber res més d'ella. La xiqueta va eixir eixe dia de sa casa per a anar a l'institut, però ja no va tornar, i a mesura que anaren passant els dies el succés va anar commocionant més i més. Es van penjar cartells i aportar informació sobre el seu aspecte per si cap persona aconseguia alguna informació del seu parador, però cap novetat va ocórrer.

Les hipòtesis que es van barallar a partir de la desaparició és que la jove mantenia una relació per les xarxes socials amb un xic alemany major d'edat. Les conversacions demostraven que el xic la manipulava psicològicament. Al final, esta investigació es va descartar, tot i que segons informa el diari Información, les fonts policials asseguren que la cerca de la xiqueta seguix activa.

Imatge de Khrystyna, desapareguda el 20 de maig de 2014 | Arxiu

 

Seguixen buscant-la

La cerca de la xiqueta també es va traslladar fins a la Marjal dels Moros, entre Puçol i Sagunt, on es van detectar senyals del mòbil de Khrystyna, però sense èxit. La xiqueta, que ara ja seria major d'edat, estudiava a l'Institut Número 1 de Xàbia, on cada any, des de la fatal desaparició, se celebra un homenatge cap a la jove, que era d'origen ucraïnés i portava tres anys a Espanya quan va desaparéixer.

La carta que van trobar els seus pares

La investigació per la cerca de Khrystyna Savenchuk va donar un gir inesperat unes setmanes després de la seua desaparició, quan els seus pares van trobar una carta en el seu armari. En esta estava escrit que si trobaven esta carta era perquè ella ja no existiria. En la missiva, la xiqueta explicava que tenia poques ganes de viure, que els volia i que no ploraren per ella.

Tot i este escrit, no hi ha cap evidència que la xiqueta haja perdut la vida. El trist misteri i l'esperança, per tant, seguixen vius.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"INDIGNANT: Pintades nazis en un ajuntament valencià" "ATENCIÓ: Tres violents atracaments a persones en una setmana a la Ribera"