Moren diversos animals per la presència de menjar enverinat en Alacant

S'ha instat a la Policia Local per a què es realitzen les indagacions pertinents per a localitzar als responsables d'estos fets.
Imatge de la plaça de Pio XII en Alacant | Google Maps

Índex Amagar
 

Agents de la Policia Local d'Alacant investiguen l'aparició de menjar enverinat amb mata-rates que li hauria provocat la mort a un gos, diversos coloms, així com a teuladins i una tórtora turca. A més, altre gos està en tractament veterinari antihemorràgic.

Segons ha informat la Regidoria de Sanitat i Protecció animal, la investigació ha començat després de l'aparició de diversos focus amb verins en la via pública. En este sentit, s'ha advertit que el Codi Penal contempla penes de quatre mesos a dos anys de presó per als autors de delictes de maltractament animal.

Així mateix, la llei autonòmica 4/94 de Protecció d'animals de companyia també recull sancions econòmiques de 6.000 a 18.000 euros per als responsables d'infraccions molt greus. En este apartat entren els responsables de maltractar als animals o sotmetre'ls a qualsevol pràctica que els puga produir danys o patiments innecessaris.

Esta norma també tipifica com a infraccions molt greus el subministrament de drogues, aliments o fàrmacs a animals que continguen substàncies que puguen ocasionar-los patiments o trastorns en el seu desenvolupament fisiològic natural, o la mort.

Les dades sobre enverinament d'animals que estan en poder de la Regidoria ressenyen que "en els últims mesos es venen repetint fets consistents en col·locar menjar amb alguna classe de verí o menjar amb ferros en algunes zones públiques de la ciutat, en concret, en àrees de Sant Nicolás de Bari, Parc Avenidas, carrer Olleria o en la plaça Pio XII, amb la finalitat d'enverinar a animals, com gossos, gats, coloms".

La col·locació de menjar enverinat en zones urbanes entranya un risc per als animals, així com per als habitants d'estes zones, per les complicacions que es poden desprendre d'estes accions, segons han apuntat des del departament.

Des de la Regidoria de Sanitat i de Protecció Animal s'ha instat a la Policia Local per a què es realitzen les indagacions pertinents amb la finalitat de localitzar als responsables d'estos fets.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"VALÈNCIA: L'intent de suïcidi d'una jove destapa les violacions del padrastre" "COMPARTIU: Desaparegut Frederic Lionel, de 53, en Castelló"