Nules denuncia que la Policia Local no auxilia a dos ancians amb l'aigua pel coll

Les dos persones, d'edat avançada, foren rescatades finalment per un familiar que es va llançar a l'aigua

A Nules este dijous es va repetir una imatge molt comuna després d'un episodi d'intenses pluges i l'Ajuntament de Nules ha obert una investigació per esbrinar si la policia del municipi es va negar a auxiliar dos persones majors atrapades dins del seu vehicle davall d'un túnel negat.

Polèmica que envolta a la Policia Local

El dijous a la vesprada es va repetir una imatge molt comuna a Nules després d'intenses pluges: un cotxe es va quedar atrapat en el pas subterrani del camí la Mar, baix la via del tren. No obstant això, en esta ocasió, després d'esta escena hi ha una intensa polèmica pel paper que va jugar la Policia Local en el rescat de dos ocupants.

La família dels dos veïns afectats, dos persones d'avançada edat, de 75 i 83 anys, va denunciar en xarxes socials que els agents que van acudir a la zona es van limitar a posar una tanca i, a pesar que la dona els va demanar ajuda, perquè l'aigua havia aconseguit les finestretes del vehicle, van marxar sense acostar-se a auxiliar-los.

"Van intentar passar pel pont i no van poder creuar-lo. És la seua culpa, no van veure bé el nivell de l'aigua, però no és raó per a abandonar-los quan tenien l'aigua pel coll", va denunciar la néta dels afectats en xarxes socials.

<>


La resposta municipal a estos fets la va donar l'alcalde, David García, qui va assegurar que «evidentment no estic orgullós de l'actuació», encara que també va precisar les raons exposades per la patrulla que va acudir al lloc per a haver reaccionat com el van fer. Segons García, d'acord amb el que li van explicar després d'interessar-se pel tema, la policia va rebre diversos avisos d'urgència alhora. Van acudir al pas subterrani i en comprovar que els ocupants del cotxe no corrien perill d'ofegament, després de telefonar als bombers, van acudir a atendre una altra emergència.

L'Alcalde de Nules demana disculpes

L'alcalde admet que «es podria haver fet d'una altra manera; no ha estat una actuació exemplar». Quan va saber el que havia succeït, assegura, es va posar en contacte amb la família i els va fer arribar les seues disculpes «en nom de la institució». García remarca que «encara que no estigueren ofegant-se, estaven demanant ajuda».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Descobreixen una granja de criptomonedes a Crevillent" "Presó per a un entrenador de futbol d'Alacant per abusar d'un menor"