Quan arribarà el núvol de diòxid de sofre de la Palma a la Comunitat?

El núvol de diòxid de sofre del volcà de la Palma podria entrar a la Península per la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana
L'erupció del volcà de la Palma és un fenomen que té efectes destructius no només en les zones més properes de l'illa sinó a també a nivell nacional.

Les conseqüències d'este fenomen començaran a notar-se també en les pròximes hores en altres zones d'Espanya, ja que el núvol de diòxid de carboni que acompanya l'erupció del volcà ja es dirigeix cap a la Península.

Segons indiquen experts del programa Copernicus, el núvol de diòxid de sofre (SO2) entrarà en les pròximes hores a la Península, i estimen que ho faça per la Regió de Múrcia i zones de la Comunitat Valenciana.

Fase inicial

 

Els experts avisen que les emissions de diòxid de sofre podrien trigar únicament dos dies a arribar i en la fase inicial núvol entraria per la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana.

És a dir, el núvol de diòxid de sofre entrarà per Múrcia durant este dimecres, 22 de setembre, i s'expandirà per la Comunitat Valenciana en les pròximes hores i dijous, segons mostra el programa Copernicus, un projecte de l'Agència Espacial Europea ( ESA) i de l'Agència Europea de Medi Ambient.

El núvol de sofre passaria a cobrir tota la Península el divendres, segons les prediccions que asseguren que aquell dia tot el territori es veuria afectat.Sense risc per a la salut

 

Els experts assenyalen que les partícules de diòxid de sofre que arribaren diferents punts de país no comporten risc per a la salut, ja que arribaran de manera molt diluïda.

No obstant això, avisen de les possibles conseqüències que les partícules es barregen amb l'aigua de les pluges que estan previstes en algunes zones de la Península.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Comunitat Valenciana podria patir terratrémols de grau 6 o més en l'escala Richter" "Expulsen a un xiquet d'un avió per no posar-se la mascareta per tindre asma"