Els obliguen a pagar 3.000 euros per fumar de la seua marihuana en un parc de València

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
La parella va conéixer als estafadors en un parc, consumint marihuana | Cedida

Dos xics, un de 24 anys i origen equatorià i un altre de 27 anys i origen bolivià, han sigut detinguts en València com a presumptes autors dels delictes de detenció il·legal, amenaces greus, estafa i organització criminal. Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, els ara detinguts haurien obligat a una parella a pagar-los 3.000 euros per fumar de la seua marihuana en un parc.

Durant les investigacions, que van començar a principis de desembre, els policies van saber que la parella havia conegut a un grup de persones en un parc mentres consumien marihuana i, una volta en el cotxe, el grup havia acudit amenaçant-los amb una navalla per a que els pagaren 3.000 euros pel que havien consumit. Com que no podien fer front al pagament, els van oferir una altra manera de solucionar-ho.

La parella havia de traure uns diners, que prèviament els ingressarien en el seu compte, i entregar-se'ls als delinqüents. La primera volta, li van ingressar 500 euros a cada un. Però no va acabar tot ací, els ara detinguts van seguir amenaçant-los.

Rebien diners en els seus comptes que després havien d'entregar

Passats uns dies, els sospitosos es van presentar en casa de la parella i els van dir que anaven a rebre diners de nou i que havien de fer el mateix, traure'ls i entregar-se'ls a ells. Açò ho van fer apuntant a la dona amb una pistola en la boca, pel que la parella va accedir al que els demanaven. Fins que no van rebre la transferència, no se'n van anar de casa de les víctimes, cosa que es va traduir en 12 hores retinguts allà. L'endemà, els sospitosos van tornar a casa de la parella i van fer la mateixa operació.

Durant les investigacions, els agents han pogut saber que el compte bancari des del que la parella havia rebut la transferència estava sent investigat, ja que el seu titular s'havia enterat de què s'havien fet algunes transferències per un valor d'uns 32.000 euros a diferents comptes bancaris d'Espanya, probablement hackejant el seu telèfon mòbil. Dos dels comptes bancaris als que havien fet estes transferències corresponien als de la parella.

Continuen les investigacions per al total aclariment dels fets

Els policies, gràcies a les investigacions, han pogut identificar a dos membres del grup i, després de fer algunes comprovacions, els han detingut com a presumptes autors dels delictes de detenció il·legal, amenaces greus, estafa i organització criminal.

Un dels detinguts ha passat a disposició judicial, mentres l'altre, després de ser escoltada la seua declaració, ha sigut posat en llibertat, encara que se li ha advertit de l'obligació de comparéixer davant de l'Autoritat Judicial quan siga avisat per a això.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor un ciclista en caure en el Fondó de les Neus" "Localitzat un fugitiu en Benicarló"