Centenars d'acomiadaments a tota Espanya en Orange

Orange anuncia que acomiadarà 485 treballadors, el 15% de la plantilla d'una de les empreses que té a l'Estat

Una altra gran empresa se suma als acomiadaments. Es tracta de l'empresa telefònica Orange que anuncia que irremediablement acomiadarà «com a màxim» 485 treballadors d'un dels grups que gestiona a l'Estat, segons informa la multinacional de telecomunicacions francesa. La direcció ha comunicat als sindicats este divendres que iniciarà un procediment d'acomiadament col·lectiu.

Afectarà

L'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) afectarà el 6% de la plantilla d'Orange a Espanya, formada per 7.700 persones. Serà en una de les societats del grup, Orange Espagne, que té 3.200 treballadors i que pot perdre el 15% de la plantilla.

Quina és la seua intenció?

La seua intenció de dur a terme un ERO que afectarà, com a màxim a 485 treballadors, segons ha informat en un comunicat. Aquest procés es desenvoluparà durant els mesos de maig i juny.

Estratègia de canvis de preus. Culpable?

L'empresa d'Orange a Espanya va presentar resultats a l'abril, llançant una caiguda dels ingressos del 7,4% que va explicar, precisament, amb la guerra de preus. De fet, només en el sector minorista, els ingressos es van deixar un 10,2% respecte al mateix període de l'any anterior.

De vegades les estratègies no ixen ve. El grup va atribuir este descens de facturació a l'estratègia de canvi de preus de la segona meitat d'any. Orange va entrar en la guerra de preus del 'low cost' a partir de l'estiu de l'any passat amb dos de les seues marques, República Mòbil i Amena.

En la pandèmia els treballadors d'Orange mai han deixat de treballar

Segons informa UGT, l'empresa de telecomunicacions justifica l'ERO per raons organitzatives, tècniques i productives i no per problemes econòmics derivats de la crisi de la covid-19. Tot i això, la companyia ha tingut mals resultats després de perdre un 7,4% d'ingressos en el primer trimestre de l'any, fins als 1.188 milions d'euros. 

En un comunicat, l'empresa argumenta que el sector de les telecomunicacions «fa anys que encadena pèrdues d'ingressos a conseqüència de la hiperconnectivitat del mercat i la multiplicitat d'actors de baix cost». Orange afegeix que «per garantir la competitivitat de la companyia, resulta imprescindible adaptar l'operació a estos canvis estructurals» en un context de transició tecnològica.

La taula de negociació entre l'empresa i els treballadors es constituirà el 31 de maig a Madrid.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor una militar de 33 anys fent unes maniobres a Santa Pola" "Operació Azud: detingut l'empresari valencià Federico Ferrando"