Orriols 'suplica' un Pla Integral per acabar amb la degradació de barri

La plataforma Orriols en Lluita explica que la situació d'inseguretat, delinqüència, brutícia i abandonament per part de l'administració és ja "insostenible"
Assemblea ciutadana Orriols | Twitter

Els veïns i veïnes d'Orriols ja no poden més. Les últimes baralles i la degradació que pateix el barri a causa de la inseguretat, la delinqüència, la insalubritat i l'abandonament de l'administració han portat els veïns a crear la plataforma Orriols en Lluita.

Este moviment veïnal neix com "front comú" per acabar amb la situació amb què conviu el barri i poder tornar-li l'ambient i la vida social que necessita. Per això, també reclamen a l'Ajuntament de València la creació d'una taula d'inter regidories amb Sanitat, Habitatge i Seguretat per elaborar un Pla Integral de barri que permeta una convivència segura.

Així mateix, des d'Orriols en Lluita expliquen que esta "situació insostenible" no és nova i porten diversos mesos avisant a les autoritats i denunciant les múltiples baralles i robatoris que s'originen en els carrers de barri. Però lamenten que els desplegaments policials sempre "tarden molt a venir i arriben tard", per això demanen la creació d'una comissaria "perquè segur que la seguretat alguna cosa milloraria".

"En algunes zones de barri hi ha bandes, robatoris, pisos de narcotraficants, baralles multitudinàries i els veïns tenen por perquè estan passant coses molt greus, hi ha por fins de sortir a comprar", expliquen des d'una altra de les associacions de barri, Orriols Conviure.

Membres d'Orriols en Lluita manifesten que "conviuen" amb gent que no respecta les normes cíviques, Ja que tiren les escombraries per la finestra, trenquen vidres, assetgen i amenacen els veïns. A més, segons han explicat a València Diari estes persones també han assetjat a una de les veïnes per anar sola a la nit i fins i tot van intentar entrar per el seu balcó.

Però des de l'associació Orriols Conviure "volen deixar clar" que este problema no és per culpa de la immigració perquè "en este barri obrer sempre hi ha hagut una convivència intercultural molt bona i enriquidora en tots els aspectes"."Ocupar els carrers"

 


Per intentar acabar amb el problema ja s'han organitzat tres assemblees ciutadanes, dos manifestacions i hi ha convocada una altra concentració per al pròxim 22 de setembre amb l'objectiu de demanar solucions i una resposta a les autoritats "en tots els nivells".

A més, a la tercera assemblea entre tots els veïns es va acordar la creació de les Jornades per la Dignitat. Una sèrie de propostes culturals amb l'objectiu "d'ocupar els carrers" i reprendre l'espai públic per acabar amb la delinqüència, la por i amb l'ocupació per part dels "incívics".

S'organitzaran sopars a l'aire lliure entre els veïns a la plaça de l'Ermita, clubs de lectura, actes de poesia, un festival de teatre al carrer per intentar dinamitzar i tornar la vida al barri i que els comerços i bars tornen a florir."Situació de pobresa"

 


Després dels darrers esdeveniments i la detenció de nou persones en la batussa d'este dimecres, el regidor de Seguretat Ciutadana, Aaron Cano, ha explicat a À Punt que "el que està passant a Orriols és per una situació de pobresa que genera evidentment situacions de delinqüència".Estes declaracions han ofés i molestat "veritablement" als veïns i veïnes perquè asseguren que "pensar que el que passa al barri és per ser pobres, és aporofòbia". "Som un barri obrer, de gent treballadora i humil, però això no ens fa ser males persones, el regidor de Seguretat Ciutadana amb les seues declaracions sembla que pense que com som pobres, som mala gent i no".

De la mateixa manera, Joan Ribó en declaracions als mitjans ha considerat "molt lamentable" les imatges de la baralla d'este dimecres a Orriols i ha assegurat que es reunirà amb els veïns per abordar la problemàtica de barri des d'un punt de vista integral.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Momifica a la seua mare de 89 anys per a continuar cobrant les seues ajudes socials" "Mor un home ofegat a Alacant i un altre és assistit per semi ofegament"