Investiguen la participació de nou persones en el robatori de 760 quilos de fruita en el Vinalopó Mitjà

S'han sostret 700 quilos de bresquilles, 50 quilos de ra√Įm i 10 melons
Portaven una càrrega de 700 quilos de bresquilles | Europa Press

La Gu√†rdia Civil ha investigat a nou persones, sis h√≤mens i tres dones, com a presumptes autors de tres delictes de robatori i un delicte menys greu d'apropiaci√≥ indeguda, per suposadament estar relacionats amb la sostracci√≥ de 700 quilos de bresquilles, 50 quilos de ra√Įm i 10 melons.

L'institut armat ha explicat este dimarts que les investigacions sorgixen de l'operatiu per a previndre la comissi√≥ de delictes en explotacions agr√≠coles i ramaderes. D'esta forma, en un mes, s'ha investigat a nou persones per la seua presumpta implicaci√≥ en tres delictes de furt i un delicte d'apropiaci√≥ indeguda en la comarca del Vinalop√≥ Mitj√†.

Els dos primers fets van oc√≥rrer els dies 30 de juliol i 5 d'agost quan quatre persones, dos h√≤mes i dos dones, van ser sorpreses mentres furtaven alguns quilos de ra√Įm en dos finques agr√≠coles de Monforte del Cid i d'Aspe, en la mateixa comarca. En esta intervenci√≥ es van recuperar 50 quilos de ra√Įm.

No s'ha establit l'origen de les bresquilles

D'altra banda, el passat dia 18 d'agost, es van identificar dos cotxes durant un control preventiu de la Gu√†rdia Civil en el Pin√≥s, que portaven una c√†rrega de 700 quilos de bresquilles. Les quatre persones que anaven en ells no van poder assegurar la seua proced√®ncia, per aix√≤ es va procedir a la seua confiscaci√≥ immediata.


A pesar de qu√® durant 10 dies es van fer gestions amb cooperatives agr√≠coles, i empreses productores i exportadores de bresquilles de la prov√≠ncia d'Alacant i de la Regi√≥ de M√ļrcia, no es va arribar a establir l'origen d'este producte, que va acabar sent destru√Įt per a evitar un possible problema de salut p√ļblica.

Finalment, el dia 1 de setembre es va investigar a una dona per la presumpta comissi√≥ d'un delicte lleu de robatori, ocorregut en una explotaci√≥ agr√≠cola de Novelda, despr√©s de qu√® se li observara tractant de sostraure alguns melons del seu centre de treball.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Greu incendi de vegetaci√≥ en Riba-roja de T√ļria" "Extingixen diferents incendis greus en la Ribera Baixa"