Pillen a dos xics que han estafat a entitats bancàries de Borriana

Els detinguts van estendre xecs en descobert per un valor de 53.160 euros
Pillen a dos xics que han estafat a entitats bancàries de Borriana | GTRES

La Guàrdia Civil ha detingut a dos xics de 37 anys com a presumptes autors de diferents delictes d'estafa per estendre xecs en descobert per un valor de 53.160 euros en entitats bancàries de la localitat de Borrina, en la capital de la Plana Baixa (Castelló), segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

L'actuació policial es va iniciar en el mes de maig del passat any quan la representant d'una entitat bancària de la localitat de Borriana va presentar una denúncia davant de la Guàrdia Civil en la que manifestava que es trobaven estudiant dos xecs d'un client de la seua oficina estesos sense fons.

Els guàrdies civils van analitzar la documentació aportada per la denunciant i, després de sospitar que en altres entitats bancàries de la localitat pogueren haver intentat cometre el mateix il·lícit, van investigar les circumstàncies i van fer diverses perquisicions. D'eixa manera, van conseguir obtindre altres tres talons per un import total sumant els cinc de més de 53.100 euros.

Seguien sempre el mateix mètode per a fer l'estafa

La Guàrdia Civil va poder constatar que la manera d'operar dels presumptes autors sempre seguia el matex mètode. Un d'ells estenia el xec a nom de l'altre, i este últim acudia a una entitat bancària diferent a la dels talons expedits per a tractar de cobrar el mateix al moment.

Finalment, els agents investigadors van poder corroborar que en una de les voltes, els presumptes autors van conseguir cobrar per este mètode un xec per valor de 4.200 euros. Els detinguts, juntament amb les diligències instruïdes, han sigut posats a la disposició dels jutjats de Vila-real, en la mateixa comarca.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dos dones ferides en ser atropellades per una moto en Carcaixent" "Mor un home de 66 anys després de patir un accident agrícola en Segorbe"