Localitzen una plantació de marihuana en els baixos d'un hotel de la Vila Joiosa

Han sigut intervingudes 650 plantes de marihuana de gran grandària i en fase de maduració

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut al regent d'un hotel a la Vila Joiosa com a presumpte autor d'un delicte de cultiu de marihuana tipus indoor. En un annex situat en la planta inferior de l'establiment, la Guàrdia Civil va localitzar una plantació a ple rendiment, amb 650 exemplars de Cànnabis sativa en la seua fase de maduració.


Després de tindre indicis el passat dia 14 del present mes de maig, de la possible existència d'una plantació de marihuana oculta a l'interior d'un hotel de la localitat de la Vila Joiosa, la Guàrdia Civil va iniciar els esbrinaments per a comprovar els fets. Els investigadors van iniciar les primeres comprovacions, confirmant en tot just uns dies les seues sospites.


Es tractava d'un xicotet hotel en una zona apartada, amb tot just una dotzena d'habitacions situades en la planta superior de l'immoble, obert al públic des de feia un parell d'anys i que registrava activitat diària. Una vegada van aconseguir identificar al propietari, en un moment donat de la investigació, la Guàrdia Civil va tindre constància que la possible plantació es trobara en el seu moment òptim de recollida.


Així, el dilluns dia 24 de maig, els agents de l'Àrea d'Investigació i diverses patrulles de Seguretat Ciutadana de la Vila Joiosa van realitzar una inspecció en les instal·lacions de l'establiment. En el moment de la inspecció comptava amb diverses habitacions ocupades per clients.


En un annex, en la planta inferior de l'edifici, els agents van localitzar tres estades les portes d'accés de les quals es trobaven ocultes amb plàstic negre de grans dimensions. En accedir a l'espai al qual donaven entrada les portes camuflades, van localitzar un cultiu de marihuana tipus indoor, perfectament condicionat, amb 650 plantes de gran grandària en fase de maduració, així com nombrós material, necessari per a mantindre actiu el cultiu, tal com filtres d'aire per a dissimular la forta olor que emet la substància, llums d'alta potència, ventiladors, transformadors, turbines, etc.


Ha sigut detingut el regent de l'establiment, un home de 57 anys, de nacionalitat ucraïnesa, al qual no li consten antecedents. Si bé només posseeix permís de residència temporal, els agents han pogut esbrinar que resideix de forma continuada a Espanya des de fa dos anys, coincidint amb l'activitat de l'establiment hoteler. Se li imputen un delicte contra la salut pública per cultiu de marihuana i un altre de blanqueig de capitals. Després de ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de la Vila Joiosa, ha quedat en llibertat amb càrrecs.


Han sigut intervinguts, un vehicle d'alta gamma, i diversos aparells tecnològics de primeres marques, presumptament finançats amb els diners obtinguts amb la venda de la marihuana, així com nombrosa documentació relacionada amb l'activitat criminal. La Guàrdia Civil continua amb l'estudi de les proves, i no es descarta la localització d'altres implicats.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Detingut a un home per abusar d'una menor en un hospital de la Comunitat Valenciana" "Salven a un home de dessagnar-se i detenen als seus agressors moments després"