La Policia desmantella en València un frau a la Seguretat Social de més de 3 milions d'euros

Hi ha nou persones implicades

Investigadors i agents de la Policia Nacional en col·laboració amb la Tresoreria General de Seguretat Social han desmantellat un frau de més de 3.000.000 euros. L'operació contra el frau a la Seguretat Social s'ha dut a terme en la província de València, on s'han investigat a nou persones com a responsables d'impagaments de quotes que han ascendit a una xifra de més de 3.000.000 euros.

Les diferents denúncies van propiciar l'inici de la investigació que va començar a mitjan any passat. Aquestos escrits-denúncia remesos per part de la Tresoreria General de la Seguretat Social van fer que els agents es veieren obligats a analitzar i revisar quatre expedients d'empreses deutores, les quals estaven domiciliades en la província de València, determinant la implicació dels investigats en diversos delictes. Les pistes van portar els agents fins als responsables dels actes il·lícits que són principalment els administradors i socis d'aquestes empreses, encara que també s'ha detectat la implicació de familiars directes i de treballadors que actuen com a testaferros. Aquestos últims baix l'amenaça de perdre el seu lloc de treball.

S'ha detectat que amb el fi d'eludir el pagament de les quantitats endeutades, les defraudadores posaven en pràctica diverses conductes. En primer lloc creaven societats mercantils a les quals passaven l'activitat que desenvolupava la deutora, o bé entramats empresarials en els quals l'activitat apareixia segons convinença. Així mateix transmetien la titularitat dels béns entre empreses o empresaris impedint o dificultant la seua localització, als organismes competents de l'Administració per a evitar el pagament del deute, o simulaven delictes de robatori per a distraure els béns mobles.

Els agents destaquen un expedient especialment fraudulent en el qual l'empresa arribà a un deute d'uns 400.000 euros. Aquesta entitat va vendre les participacions per 'un euro' a una altra empresa pantalla, representada per una persona insolvent. Al mateix temps van crear una nova mercantil a nom d'un familiar. Quan començava a defraudar a la Seguretat Social posaven al front a un nou testaferro al qual li havien pagat prèviament. L'administrador no emprava comptes bancaris ni permetia el pagament amb targeta així que actuava sempre amb diners en efectiu. Amagant a més les seues propietats i falsificant un contracte de lloguer amb la seua mare, que havia faltat cinc anys abans, va arribar a defraudar més de 750.000 euros. Duent a terme el mateix modus operandi en les diverses actuacions, fins i tot van arribar a simular i denunciar falsament robatoris en establiments per a distraure l'acció de l'Administració. D'aquesta manera, les diverses actuacions arriben a la xifra astronòmica de 3 milions d'euros en fraus.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Continua l'alerta groga per fortes pluges al litoral valencià" "Tres detinguts per robatori de joies a la Vall d'Uixó"