La Policia creu que ja sap on podrien ser Tomás Gimeno i les chiquetes desparegudes

És probable que els últims passos de la recerca hagen reforçat esta teoria, ja que la Policia fa dies que està estudiant el telèfon mòbil de Tomás

La desaparició de Tomás Gimeno al costat de les seues dos filles, Anna i Olivia, fa dos setmanes a Tenerife s'ha convertit en un tema d'interés nacional —i fins i tot internacional—, per la qual cosa la policia està tractant de solucionar-ho com més prompte millor i està estudiant totes les hipòtesis possibles per a saber on podria trobar-se i saber si les nenes estan bé.

Al principi se'l va cercar especialment per Tenerife i la resta d'Illes Canàries, així com en alta mar, però ràpidament van aparéixer línies de recerca que col·locaven al pare i a les dos xiquetes en altres zones d'Espanya, entre elles Cadis, on una dona va assegurar haver-los vist als tres en una platja. Ara, els investigadors estan fent passos cap enrere i comencen a considerar, de nou, la possibilitat que Tomás Gimeno seguisca a Tenerife amb les dos menors, amagant-se en algun lloc segur fins que passe la tempesta mediàtica que s'ha format al voltant del cas i que probablement ell no s'esperava.

És probable que els últims passos de la recerca hagen reforçat esta teoria, ja que la Policia fa dies que està estudiant el telèfon mòbil de Tomás i tots els seus moviments abans que l'apagués. De moment, tant la Policia com voluntaris de Protecció Civil i fins i tot veïns han estat buscant a Tomás i a les xiquetes, pentinant pràcticament tota la costa sud-est de Tenerife. Tots ells revisen el litoral, incloses zones de difícil accés, per a assegurar-se que el pare no ha utilitzat algun racó de la zona per a resguardar-se.

Els investigadors creuen que és possible que mai abandonaren l'illa perquè el vaixell en el qual suposadament Tomás es va emportar a les nenes va aparéixer a la deriva a pocs quilòmetres de la costa, la qual cosa incita a creure que podria haver tingut ajuda d'una altra persona que li tornés a acostar a la costa, on finalment es va refugiar esperant per a realitzar el següent moviment.

En xarxes socials, l'agrupació de voluntaris de Protecció Civil de Santa Cruz de Tenerife ha publicat que la intenció de tots ells és «no deixar enrere cap racó sense recórrer», motiu pel qual pentinen tota la zona. Segons explica, és un treball «ardu i minuciós» perquè l'orografia d'esta zona de l'illa fa complicat realitzar una cerca en vehicles, així que els voluntaris han de moure's a peu per a poder arribar tots els racons.

Les diferents agrupacions de Protecció Civil que estan participant en les tasques de cerca expliquen també que «per temps i ganes d'ajudar no serà, i en este cas menys», demostrant que estan molt implicats en el cas i que també desitgen que se solucione al més prompte possible, i evidentment, amb un final feliç per a les menors i la seua mare.

Continuen obertes totes les línies de recerca

Malgrat tot, la resta de línies de recerca continuen obertes, per la qual cosa la cerca de Tomás, Anna i Olivia contínua activa també des de la mar, on Salvament Marítim ha mobilitzat una gran quantitat de recursos i personal per a donar suport a la cerca. 

Concretament, les embarcacions de Salvament Marítim estan rastrejant la línia de la costa, però des de la mar i ben pegats a la primera línia. Van començar en Santa Cruz, que és d'on va salpar Tomàs l'última vegada que se li va veure; van avançar fins a Puertito de Güimar, que és on va aparéixer la llanxa a la deriva sense el pare i sense les xiquetes, i ara avança fins a Tajao. A més, la Guàrdia Civil també està ajudant a la cerca per mar, però també assisteix per via aèria i als voluntaris que els busquen per terra.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Detinguda una jove acusada de prostituir a amigues menors" "Operació Azud: detenen a José Luis Vera, cap dels serveis jurídics de Divalterra"