La Policia de la Generalitat localitza dos abocadors il·legals amb productes tòxics a Crevillent

S'han trobat 60.000 litres d'olis i lubrificants usats, pintura, dissolvents, bales de roba i calçat i pneumàtics gastats, entre altres

La Policia de la Generalitat Valenciana ha localitzat dos abocadors industrials il·legals, un a Crevillent i un altre a Quart de Poblet, que emmagatzemaven productes tòxics com a oli i lubrificants usats, pneumàtics gastats, fibrociments, pintura i dissolvents, entre altres. En els dos casos, els líquids es van trobar vessats pel sòl amb el consegüent perill mediambiental i de combustió.

En Crevillent

En el cas de Crevillent, la localització ha estat resultat d'una búsqueda iniciada pels agents d'esta unitat a Elx després de detectar moviments inusuals en una nau sense activitat industrial situada en el seu polígon industrial. La Policia de la Generalitat va descobrir que quatre naus, que sumen una extensió de 17.000 metres quadrats, estaven sent utilitzades per a dipositar residus provinents d'altres indústries de manera irregular.

Col·laboració amb agents de Seprona de la Guàrdia Civil

Amb la col·laboració d'agents del Seprona de la Guàrdia Civil de la comarca del Baix Vinalopó-Crevillent, van inspeccionar les naus i van localitzar grans contenidors de plàstic que contenien 60.000 litres d'olis i lubrificants usats i altres líquids destinats a la indústria tèxtil i el calçat com a cua, tintures, pintures i dissolvents.

Líquids que poden donar lloc a un incendi

Bona part dels contenidors estaven trencats i danyats, amb el que el seu contingut líquid es trobava escampat i vessat pel sòl de les naus, amb el consegüent risc de filtració al subsol i la possible contaminació de la capa freàtica i les aigües subterrànies. A més, estos líquids poden donar lloc a un incendi.

Juntament amb els productes tòxics, van trobar grans quantitats de bales de roba i calçat usat, restes de plàstics, pneumàtics gastats que provenien de tallers mecànics i grans quantitats de restes de poda d'arbres.

Més punts d'abocaments incontrolats

D'altra banda, agents del Grup de Medi Ambient de la Policia de la Generalitat van localitzar un altre punt d'abocaments incontrolats en una empresa abandonada de Quart de Poblet, de menor volum que el cas anterior, però de similar naturalesa i perillositat.

Allí van trobar nombroses restes de fibrociment i bidons amb oli usat i productes derivats del petroli, la majoria d'ells, vessats i barrejats en el sòl.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"La Policia Nacional deté a un home per simulació de delicte i usurpació d'estat civil" "La Policia Nacional deté a un home després de provocar desordres al carrer"