La Policia Nacional investiga el robatori d'un camió i 1.600 bombones de butà i propà a Madrid

Les primeres hipòtesis apunten a desavinences dins de l'empresa Repsol
La Policia Nacional investiga el robatori d'un camió i 1.600 bombones de butà i propà a Madrid | EFE

La Policia Nacional ha obert una recerca després del robatori d'un camió carregat amb bombones de butà en el número 4 del carrer Boyer de Madrid, en un polígon industrial on es troba la seu de Repsol Butà.

Segons han informat fonts policials, el robatori va tenir lloc divendres passat, 8 de desembre, a última hora de la vesprada i la recerca està a càrrec de la comissaria de Sant Blas-Vicálvaro.

Segons ha confirmat la Prefectura Superior de Policia de Madrid, un dels treballadors del recinte de Repsol en Vicálvaro va denunciar el succés, pel qual haurien robat unes 1.600 bombones de butà i propà. 

El vigilant denuncia que es va trobar bombones tirades per tot el recinte i diversos camions amb les claus posades, com si acabaren de ser utilitzats.

Preocupació per possible atac terrorista

El succés ha fet botar les alarmes per la similitud del cas amb l'atac terrorista de Barcelona i de Cambrils, ja que els jihadistes pretenien carregar un camió amb bombones de butà per a causar el major dany possible en La Rambla de Barcelona. 

De fet, els seus plans van ser desbaratats per una explosió en una casa d'Alcanar, a Tarragona, que tenien ocupada i on van planejar diversos atacs.

L'explosió, on va morir el capitost de la cèl·lula terrorista i va resultar ferit un altre dels atacants, va accelerar els plans dels terroristes, que van executar dos atacs en molt poques hores de diferència: el primer en La Rambla de Barcelona, on van morir 15 persones; i el segon en el passeig marítim de Cambrils (Tarragona), amb una dona morta.

Les autoritats descarten una possible connexió terrorista

A pesar de les similituds, fonts policials consultades pel diari 'ABC'han descartat que hi haja una relació entre el robatori d'estes bombones i un possible atac terrorista.  

Inclús han descartat que es tracte d'un robatori per a donar-li eixida a la mercaderia en el mercat negre, ja que la bombona de butà està actualment a un preu de 14,15 euros.

 Segons les primeres hipòtesis, el succés podria ser fruit de desavinences dins de la pròpia empresa. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Comença la nova ràdio pública valenciana" "ÚLTIMA HORA: Incendi a la V-21"