La policia tem la venjança dels amics de Víctor Láinez assassinat a Saragossa per portar la bandera d'Espanya

El jove va ser agredit per Rodrigo Lanza per portar uns tirants amb els colors nacionals
Imatge del mort Víctor Láinez. | Cedida

 

Rodrigo Lanza ha tornat a protagonitzar nombroses portades en els mitjans de comunicació. I és que l'acusat de matar a Víctor Láinez a Saragossa per portar tirants amb la bandera d'Espanya no és la primera vegada que es veu embolicat per la polèmica.

El 4 de febrer de 2006, Lanza va ser un dels okupes que es va resistir a ser desallotjat per la policia en la casa okupa Palau Alòs a Barcelona. Aleshores, este va decidir tirar una pedra contra un guàrdia urbà que va acabar tetraplègic a causa de la pedrada. Açò li ha mantingut durant quatre anys i mig en la presó.

Una venjança que pot acabar en sang

Després del succeït i com informava la mare de Lanza, filla de l'almirall xilè Sergio Huidobro i mà dreta del dictador Augusto Pinochet, el seu fill està «detingut i incomunicat», una situació que ara podria protegir-lo.

I és que la policia tem que hi haja represàlies per part d'alguns amics i coneguts del jove mort. Tot ha començat quan el motoclub al qual havia pertangut Víctor, anomenat Templarios, ha penjat un missatge en el seu mur de Facebook per a mostrar el seu dolor i commemorar a Láinez.

«Hui ens ha deixat Víctor (El Demonio), exmembre de Templarios m.c. i actualment un gran amic del club, va sentir els seus colors quan els va tenir i va continuar com ‘support’ en estos últims anys, va viure deixant una gran petjada en tots els que ho vam conèixer, ningú espera que li arrabassen a algú d'esta manera covarda, per l'esquena, solament espere que els culpables paguen la seua pena de la pitjor forma possible. La temptació camina a prop, el diable es diverteix», escrivia l'associació.

Ja l'última frase de l'escrit preocupava als investigadors del cas, malgrat que en cap moment el club demana venjança de cap tipus. No obstant açò, el pitjor han sigut els comentaris. Entre les més de 300 respostes, hi ha moltes amb un contingut violent elevat, la qual cosa fa témer que es duga a terme el conegut com a «ull per ull».

Un atacant antisistema

Per la seua banda, Lanza porta la llavor de l'activisme polític en els gens. Com ja hem avançat, és nét de l'almirall xilè Sergio Huidobro, un dels grans suports del dictador Augusto Pinochet.

Lanza junt a sa mare a Saragossa. | Cedida

 

També la seua mare, Mariana Huidobro no dubta a expressar les seues opinions polítiques i, sovint, es mostra contrària als cossos policials i favorables a una justícia que, segons ella, no existeix. Un odi als uniformes que ha fet témer encara més a la policia per la possible venjança entre les dos parts.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Greu cas de maltractament animal a València" "MOLT FORT: La duríssima confessió dels futbolistes espanyols davant el jutge pels abusos a una xiqueta"