Possible cas de ràbia humana en Espanya

Segons els símptomes que presenta l'afectat, podria tractar-se d'un cas de ràbia humana
No s'ha confirmat el cas d'infecció pel moment  | PIXABAY

Un possible cas de ràbia humana podria haver sigut detectat en Biscaia. L'afectat és un home que l'agost passat va patir una mossegada d'un gat en un país estranger, segons ‘El Caso’.

La Direcció de Salut Pública del Govern Basc ha advertit que esta mossegada podria ser la causa del brot, però no està confirmat.

S'estan fent proves sobre l'afectat, que acabaran confirmant o desmentint el possible contagi de ràbia humana. En cas de confirmar-se, seria el primer cas donat en el País Basc des de fa trenta anys.

S'han activat els protocols

El ‘Diario Vasco’ ha publicat que, segons els símptomes que presenta l'afectat, podria tractar-se d'un cas de ràbia humana. Ingressat en el centre mèdic de Cruces, en Barakaldo (Biscaia), ja s'han activat els pertinents protocols per a fer el tractament de l'afectat corrent els menors riscos per a la salut.

La ràbia és una malaltia que afecta al nostre sistema nerviós central i que, desgraciadament, té un alt índex de mortalitat. Poden transmetre-la els animals o a través de la seua saliva. A més, també és possible contagiar-se amb una arrapada o si l'animal que la té ens llepa una ferida que sagna.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Rescata a un malalt de sa casa en flames en Dénia" "Agredix a dos agents i trenca la finestra del cotxe patrulla en Elx"