A presó per abusar d'una menor en una copisteria de Sant Vicent del Raspeig

Es certifica «l'afectació emocional» patida per la xica
Condemnat per abusar sexualment d'una menor en Sant Vicent del Raspeig | València Diari

Un home de 30 anys ha sigut condemnat per abusar sexualment d'una menor d'edat en una copisteria de Sant Vicent del Raspeig, en la comarca de l'Alacantí (Alacant). Els fets van passar el 5 de març de 2018.

Segons la sentència, dictada per la Secció núm. 10 de l'Audiència Provincial, la víctima, de 15 anys, va acudir a un establiment per a imprimir uns documents. En eixe moment, el processat es va arrimar a ella per a preguntar-li si els havia pogut imprimir.

Després que la xica pagara i anara a eixir, l'acusat li va obrir la porta, li va preguntar el seu nom i li va pegar dos besos en la galta mentres li tocava el cul, fins que l'adolescent va poder retrocedir i anar-se'n del lloc. La jove va relatar el que va passar al nóvio de la seua germana, qui va cridar a la Policia Local. Els agents, després d'identificar a l'acusat, van acabar arrestant-lo.

El tribunal considera provat que l'abús es va cometre a la vista de les declaracions oferides en el juí, tant per la menor com pel nóvio de la seua germana i els agents que van detindre a l'acusat. També té en compte l'informe mèdic en el què se certifica l'«afectació emocional» patida per la jove com a conseqüència de la conducta del processat.

A més, estima que l'encausat va admetre en el juí que havia besat a la víctima, encara que va negar que li tocara el cul. Per al tribunal, este reconeixement per part de l'acusat «reforça aspectes declarats per la menor, que cobren credibilitat en tota la seua extensió, en apreciar el seu relat plenament creïble». Afegix que les declaracions són «espontànies, naturals i sense ànim de mentir», ja que no coneixia al processat, «enfront de la versió d'este, que té evident voluntat exculpatòria».

D'esta forma, conclou que de la declaració de la menor es deriva que van existir «uns actes atemptatoris contra la seua llibertat sexual i que els mateixos no van ser lliures ni consentits». Igualment, recalca que «la zona a on es produeix el tocament només rep tal tractament en context de proximitat íntima i no és raonable que qualsevol desconegut es comporte d'eixa manera, perquè cap ús social acceptat defensa estes circumstàncies».

Per això, condemna a l'acusat a dos anys de presó i al pagament d'una indemnització de 500 euros, al mateix temps que li imposa la prohibició de comunicar-se o aproximar-se a la víctima a una distància inferior de 300 metres durant el termini de tres anys. La resolució judicial és recurrible en apel·lació davant la sala civil i el Penal del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV).

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Viola a una xica i li oferix 10.000 euros per a que retire la denúncia en València" "Ferit un motorista en un accident amb un cotxe en Elx"