Condemnen a pres贸 a tres membres d'una associaci贸 dedicada a l'estudi de marihuana en Gandia

En una inspecci贸 de la seu es van trobat m茅s de 200 plantes
Imatge d'arxiu | Mossos d'Esquadra

La Secci贸 Tercera de l'Audi猫ncia Provincial de Val猫ncia ha condemnat a tres anys de pres贸 al president d'una associaci贸 per a l'estudi del c脿nnabis, al que considera autor d'un delicte d'associaci贸 il路l铆cita i un altre contra la salut p煤blica. La Sala imposa a m茅s dos anys de pres贸 al tresorer i altres dos al secretari pels mateixos delictes.

Per als tres penats contempla la circumst脿ncia atenuant de drogodepend猫ncia, que aplica en els dos delictes. La sent猫ncia, que pot ser recorreguda davant la Sala Civil i Penal del TSJCV, ordena la dissoluci贸 de l'agrupaci贸 i acorda la destrucci贸 de la droga intervinguda.

M茅s de 200 plantes trobades

Els tres condemnats pertanyien a la 'Associaci贸 d'Usuaris per a l'estudi terap猫utic del c脿nnabis, A.E.C' amb seu en una nau industrial de Gandia, en la comarca de la Safor (Val猫ncia), llogada des de desembre de 2013. En les instal路lacions hi havia dos estades separades, totes dos amb focus, ventiladors, extractors i sistemes de reg per al cultiu.

La Policia Judicial va fer el 27 de mar莽 de 2017 una inspecci贸 a la seu de l'entitat i va localitzar 73 plantes de grand脿ria mitjana, amb un pes sec 煤til de m茅s d'un quilogram. En el mercat il路l铆cit, esta quantitat s'hauria venut per 5.600 euros. Els agents tamb茅 van localitzar 147 plantes de c脿nnabis, per un valor de 230 euros.

Segons relata la sent猫ncia, els estatuts de l'entitat establien com a objecte i finalitats 芦informar els afiliats sobre les q眉estions relatives al c脿nnabis des del punt de vista cient铆fic, metge i legal禄. Tamb茅 defensar-los i assessorar-los legalment o fer cursos de formaci贸, tallers, exposicions o xarrades d'inter茅s cultural o l煤dic, entre altres.

Sabien el que estaven fent

La sent猫ncia recull que l'agrupaci贸 es va dedicar al cultiu compartit de les plantes, el seu assecat, processament i distribuci贸 entre els socis, activitat que no figura entres les finalitats i objectius fundacionals de l'entitat. La Sala detalla que, de la prova practicada, queda acreditat que este cultiu compartit 芦no tenia control sobre la destinaci贸 que pogueren donar estos socis al c脿nnabis禄, el que comporta un risc 芦real i patent de difusi贸 del consum禄.

Segons la resoluci贸, els ara condemnats van argumentar que creien que estaven actuant conforme a la legalitat ja que s'havien assessorat legalment, sobretot despr茅s d'una primera intervenci贸 policial que es va fer en la seu de l'associaci贸 l'any 2015. No obstant aix貌, el Tribunal conclou que s铆 que sabien que el cultiu era il路legal i excedia 芦en molt les finalitats per a les que va ser creada l'associaci贸 i l'autoritzaci贸 de la seua creaci贸 i registre禄.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Rescat d'un beb茅 amb s铆mptomes d'ofegament en Calp" "Incendi en B茅tera: Continuen els treballs per 芦perill de col路lapse禄"