Condemnen a tres mesos de presó a un empresari de calçat per tindre treballadors sense donar d'alta en Elx

El número total d'empleats sense Seguretat Social és de sis
S'ha arribat a un acord de conformitat amb la defensa | Pixabay

Este dimarts, la Secció Setena de l'Audiència ha condemnat a tres mesos de presó a un empresari dedicat a la fabricació de calçat en un polígon industrial d'Elx, en la comarca del Baix Vinalopó (Alacant). El motiu de la condemna és que els seus sis empleats no estaven donats d'alta en la Seguretat Social.

Segons explica 'Información', els fets es van produir fa set anys, quan una inspecció de treball va localitzar als empleats dins de la nau sense tindre contracte. L'empresari va donar ixe mateix dia d'alta a tota la plantilla, però això no va llevar el delicte que havia comés, pel que la Fiscalia demanava dos anys i mig de presó. 

No obstant això, s'ha arribat a un acord de conformitat amb la defensa per a reduir a només tres mesos la pena. A demés, l'empresa ja ha tancat, i el ja condemnat haurà de fer front a una multa d'altres tres mesos per huit euros al dia, el que acumula un total de 720 euros a pagar. 

Els treballadors sense contracte van manifestar en el seu moment que portaven treballant entre un mes i una setmana en la data de la inspecció. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Estrany incendi d'un carret de bebé en un edifici de Sax" "Greu ferit en un accident de moto en València"