Presó sense fiança per a la doctora Noelia de Mingo després d'apunyalar a dos dones a El Molar

Fa 18 anys va matar a tres persones durant un brot psicòtic i ara ha sigut ingressada en la unitat de psiquiatria de la presó madrilenya d'Estremera

El Jutjat d'instrucció número 2 d'Alcobendas (Madrid) ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per a la doctora Noelia de Mingo després d'apunyalar a dos dones en la localitat madrilenya del Molar.

Està acusada d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i un altre d'atemptat contra agent de l'autoritat, ja que també va agredir a l'agent que va tractar de reduir-la.


De Mingo ingressarà en la Unitat de Psiquiatria de la presó de dones d'Estremera, per si escau el seu trasllat al centre penitenciari-psiquiàtric de Foncalent (Alacant), segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), per ordre de la titular del jutjat.


La doctora s'ha acollit al seu dret a no declarar en la vista celebrada este dimarts a l'Hospital Infanta Sofía, on s'ha mostrat "orientada i apesarada".

Qui és Noelia de Mingo?

 

Noelia de Mingo, la metgessa que va assassinar a tres persones en la Fundació Jiménez Díaz en 2003
Noelia de Mingo va ser condemnada anteriorment per assassinar l'abril de 2003, amb un ganivet de grans dimensions, a tres persones en la Fundació Jiménez Díaz de Madrid. Una d'elles, una companya del centre sanitari.

Va eixir de la presó en tercer grau en 2017 sota control de la família malgrat haver sigut condemnada a 25 anys en una presó psiquiàtrica.


Ja en 2011, De Mingo va començar a gaudir d'eixides terapèutiques fins que en 2017 l'Audiència Provincial de Madrid va acordar substituir el règim d'internament per un tractament ambulatori amb custòdia familiar, concretament de la seua mare octogenària, que vivia al Molar, d'on són oriündes.


La secció 16 de l'Audiència de Madrid va entendre fa quatre anys que l'afectada "no constitueix en estos moments, i després de més de 10 anys d'internament, un perill per als altres ni per a si mateixa" sobre la base dels informes psiquiàtrics i psicològics.

Finalment, Noelia de Mingo va quedar en llibertat, però sota la custòdia de la seua mare, octogenària, i rebia tractament ambulatori.


Durant els 10 anys d'internament i ser diagnosticada d'una esquizofrènia paranoide, l'anàlisi de la interna establia que ha mantingut una “estabilitat sense cap recaiguda”.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El volcà de la Palma entra en una fase explosiva" "Quan arribarà el núvol de diòxid de sofre de la Palma a la Comunitat?"