Dos anys i huit mesos de presó per realitzar este repte viral

Van donar una pallissa a la víctima i li van robar un altaveu valorat en 65 euros
| PixaBay
 
 

Ja hi ha sentència en el judici que se celebrava a Sevilla i en el qual es jutjava a cinc majors d'edat acusats en l'anomenat cas de la "caza al pijo".


Quatre dels cinc majors d'edat, acusats de donar una pallissa a un menor al carrer Campament, en el barri de Sant Bernardo, i robar-li un altaveu Bluetooth al crit un suposat "repte viral" que anomenava a la "caza al pijo", han sigut condemnats a dos anys i huit mesos de presó, segons informa el Diari de Sevilla.Antecedents

 

Els fets es remunten al passat dia 30 de maig, quan un grup de joves entre menors i majors d'edat es trobaven asseguts en el banc d'un parc escoltant música amb un altaveu portàtil Bluetooth.

"Se'ls va acostar un altre grup de joves amb la intenció d'apoderar-se de l'altaveu. Acorralant-los i mitjançant espentes van aconseguir derrocar-ho i una vegada en el sòl li van agredir amb puntades a l'esquena i el rostre, fugint després de sostraure-li l'altaveu", indicava en el seu moment la Policia.


Repte viral

 

L'agressió s'emmarcava dins de diversos incidents ocorreguts a la ciutat de Sevilla el mes de maig passat i que van estar relacionats amb un repte viral conegut com "caza al pijo".


El repte consistia en la mobilització de grups de joves procedents de barris perifèrics de Sevilla que es desplaçaven fins a uns altres de rendes més altes, com Nervión, Los Remedios o El Porvenir, per a buscar a joves residents en estos barris i agredir-los. Les agressions van estar quasi sempre acompanyades de xicotets robatoris.

Condemna

 

La condemna, que ha arribat després d'un acord entre les parts, ha acabat en dos anys i huit mesos de presó per a quatre dels cinc majors d'edat.

Per al cinqué d'ells la pena imposada ha sigut de dos anys de presó, una pena menor que la resta per patir una lleu discapacitat.

Els condemnats també han d'afrontar una multa d'un mes a raó de tres euros diaris, i a cinc anys i mig d'allunyament de la víctima.

En la sentència s'ha tingut en compte com a agreujant l'abús de superioritat als cinc acusats, però també els atenuants pel consum de drogues i per la reparació del mal, ja que tots ells ja van afrontar una indemnització a la víctima que va aconseguir un total de 3.915 euros.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Una nova boca eruptiva en el volcà de la Palma obliga a més evacuacions" "Detingut després de difondre imatges de contingut eròtic d'una coneguda"