Es preveu que l'economia valenciana siga de les que més creixement experimentaran en 2018

Es preveu un augment del PIB del 3%

Funcas preveu que la Comunitat Valenciana siga una de les autonomies que més cresca en 2018, amb un augment del seu PIB similar o superior al 3%, la qual cosa, no obstant açò, suposa una desena menys que en 2017. Així mateix, estima que la taxa de desocupació arribe al 17,9% a la fi d'este any i al 15,8% en 2018. Així consta en les previsions per a les CCAA que Funcas ha presentat este passat dijous a València i que ha donat a conéixer el seu director general, Carlos Ocaña, acompanyat pel director de conjuntura i economia internacional de Funcas, Raymon Torres i el director de negoci d'empreses de Bankia a la Comunitat, Múrcia i Balears, José María García. Concretament, este creixement ve marcat pel dinamisme en el turisme i la construcció que han permés a la Comunitat créixer en els últims trimestres a un ritme similar a la mitjana espanyola. De fet, han apuntat que la regió valenciana ha sigut una de les comunitats que més s'ha beneficiat de l'intens ritme d'arribades de turistes en la primera meitat de l'any.

  

  

Així mateix, han destacat que l'activitat de la construcció ha crescut a un ritme molt intens, superior a la mitjana espanyola, gràcies a la major activitat tant en l'àmbit residencial com en l'obra pública i l'activitat industrial s'ha recuperat amb una acceleració de les exportacions, especialment les agrícoles i de béns d'equip. A més, han assenyalat que els comptes públics de la Comunitat van registrar un saldo negatiu d'1,49% del PIB l'any 2016, però en els primers huit mesos de 2017 "va llançar un superàvit" del 0,20%, enfront d'un dèficit del 0,21% en el mateix període de l'any precedent per l'increment d'ingressos. Funcas ha assenyalat que, de forma paral·lela, la previsió per a la taxa de desocupació és del 17,9 per a finals d'enguany i del 15,8% en el 2018. Torres ha comentat que la situació a Catalunya pot arribar a provocar un possible efecte desviament d'inversions a les comunitats més pròximes, sobretot Aragó i Comunitat Valenciana, a més de Madrid, així com de turistes a estes zones, especialment l'autonomia valenciana.
 

D'esta manera, la Comunitat, al costat de Galícia i Madrid, serà de les CCAA que més creixerà en 2018. Entre les tres registraran augments de PIB superiors o iguals al tres per cent, en un any en el qual la ralentització prevista per a Espanya es manifestarà pràcticament en totes les regions. Les que menys creixeran són Extremadura, Astúries i Catalunya, amb creixements inferiors al dos per cent. El cas més significatiu és el de Catalunya, el PIB del qual passarà de créixer un 3,1% enguany a l'1,7% el pròxim. Les previsions s'han realitzat baix el supost d'un risc pel desafiament sobiranista català contingut, la qual cosa implica una normalització progressiva de la situació. Així, l'impacte del debilitament de l'economia catalana seria limitat en el temps i amb escassos efectes sobre la resta de comunitats.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"El Festival 'La Cabina' es despedix de la seua X edició este cap de setmana" "El nou contracte de subministrament elèctric que exigirà en València l'energia 100% renovable"