La primera nit del dispositiu especial per a 'salvar el Nadal' deixa 17 sancions a locals de plaça Hondures

Policia Local de Valéncia i Unitat Adscrita de la Policia Autonòmica inicien en la Plaça d'Hondures el seu dispositiu conjunt per a tenir un Nadal segur

La Policia Local de València i la Unitat Adscrita de la Policia Autonòmica van realitzar anit 32 inspeccions i 17 propostes de sanció a locals en la plaça d'Hondures dins del dispositiu conjunt que van anunciar el regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, Aarón Cano i el secretari autonòmic d'Emergències i Seguretat, José María Ángel esta setmana per a vetllar pel compliment de les mesures sanitàries vigents i tenir el Nadal més segur possible.

15 propostes de sanció per infracció

En el dispositiu conjunt també es van desallotjar dos establiments per excés d'aforament, es van fer 15 propostes de sanció per infracció a la Llei 14 / 2010 i 26 per infraccions a la normativa Covid així com 78 advertiments per a mantenir la distància de seguretat i l'ús de màscares. Esta actuació s'emmarca en el calendari d'actuacions sobre l'oci nocturn que tots dos responsables van acordar esta setmana després d'una reunió amb els responsables policials de la Unitat Adscrita de la Policia Autonòmica i Local de València per a intensificar el control sobre l'oci nocturn i el compliment de les mesures sanitàries per a frenar el repunt de casos de Covid-19.

Una gran labor conjunta de les forces i cossos de seguretat

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat la labor conjunta de les forces i cossos de seguretat i ha recordat als propietaris dels locals d'oci, que si bé la immensa majoria compleix amb la normativa vigent, "és més necessària que mai responsabilitat en la celebració de l'oci nocturn per a continuar sent una societat segura". Així mateix, la titular d'Interior també ha volgut fer una crida "a la responsabilitat de la ciutadania i, especialment, de les persones més joves perquè opten per una diversió sense riscos, perquè el virus segueix aquí".

"L'objectiu és tenir el Nadal més segur possible. No podem baixar la guàrdia" ha afirmat Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València que ha coincidit amb José María Ángel, secretari autonòmic de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana a destacar la importància d'intensificar la coordinació policial en el control d'aforaments, horaris i compliment de les mesures sanitàries amb caràcter preventiu per a garantir la seguretat de les persones.

Prevenir i tindre unes festes les més segures possibles

"Hem de prevenir, intensificar els controls relacionats amb el compliment de les normes de prevenció de Covid-19 en l'oci nocturn ara és fonamental per a tenir unes festes el més segures possibles després" ha indicat el regidor Aarón Cano per a qui la "responsabilitat individual" continua sent fonamental però també vetllar pel compliment de les mesures sanitàries en vigor. "La responsabilitat, el compliment de la normativa per part dels responsables d'establiments, l'ús de les màscares, continuar complint la normativa vigent i les vacunes ens han donat bons resultats, però estem observant un augment de la incidència que ens demostra que no podem baixar la guàrdia, tots coneixem les conseqüències per això hem de prevenir ara" ha assenyalat el responsable de Protecció Ciutadana a l'Ajuntament de València.

Controls fins a final d'any

Per part seua, el secretari autonòmic José María Ángel que ha manifestat que els controls fins a final d'any es prioritzaran en aquells punts on s'ha detectat una major afluència de públic. "Hem mirat la ciutat en un mapa per a veure on hi ha més concentració dels usuaris tant de discoteques com de pubs o fins i tot de restauració i, a partir d'aquí, continuar aplicant el treball que es feia".

Ángel ha recalcat que es realitzarà una activitat selectiva "perquè es tracta de fer un treball pedagògic: recordar als ciutadans les mesures per a minimitzar la pandèmia i traslladar als propietaris dels establiments l'estricte compliment dels aforaments, de l'horari i la conveniència d'evitar el trànsit dels ciutadans a l'entrada i sortida perquè això ocasiona problemes de convivència amb els veïns. Es tracta de començar a traslladar una acció efectiva davant dels ciutadans perquè a final d'any puguem tornar a reunir-nos en les festes", ha conclòs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Policia Local i Bombers del SPEIS intervenen en tres accidents greus de matinada" "Una mateixa persona du a terme una xarxa d'empadronaments il·legals d'estrangers"