Quatre tortugues soltades fa un mes en El Saler ja han depassat les Balears

Els deu quelonios registren activitat en el mar després d'haver sigut criades i cuidades durant un any en l'ARCA del Mar

Almenys quatre de les deu tortugues que es van soltar fa un mes en l'àrea de recuperació i conservació de fauna marina del Saler, després d'haver sigut criades en l'Àrea de Recuperació i Conservació Animal (ARCA) del Mar del Oceanogràfic de València, han depassat ja les Illes Balears. Al capdavant, se situa la tortuga "batejada" com 'Torrevieja', que es dirigeix cap a les costes d'Àfrica, segons el seguiment establit en el Projecte Life IP Intemares, que està reflectit en la web seatourtles.org, ha informat l'Oceanogràfic en un comunicat.

D'acord amb l'última referència de la qual hi ha constància de finals de setembre, tots els animals ha registrat una "notable activitat". D'una banda, els que han depassat les Illes Pitiusas són, a més de 'Torrevieja', les anomenades 'Benicarló', 'Santa Pola' i 'Borriana', mentre que 'València' estava vorejant l'illa de Menorca, i 'Vinaròs' va envoltar Formentera per a tornar cap al litoral en direcció al nord de la Comunitat Valenciana.

La resta d'animals han enviat senyals de vida localitzades majorment en les costes de València, enfront d'Eivissa, i en les de Tarragona, en el Mar Balear. Les deu tortugues porten acoblat un emissor de senyal satèl·lit gràcies a la qual es podran seguir les seues evolucions almenys en sis mesos.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'equip de Dermatologia de l'Hospital la Fe es premiat per les seues investigacions" "Bones notícies amb les xifres de delictes a la Comunitat"