Què és el Sinogan, fàrmac que va prendre Blanca Fernández Ochoa

Un sol gram del medicament es considera una dosi extrema i perillosa pels seus importants efectes secundaris
El cos de Blanca es va trobar en avançat estat de descomposició, fet que complica l'autòpsia  | ValènciaDiari

 

A l'espera de resultats més ferms de l'autòpsia de Blanca Fernández Ochoa, sí que hi ha una cosa clara: l'exmedallista va consumir pastilles d'un medicament anomenat Sinogan.

Es complix el tercer dia després de la trobada del cos i les hipòtesis sobre la verdadera causa de la seua mort sobrevolen ara sobre este fàrmac, que té molts anys d'història i, de fet, es considera en desús, pel sorgiment de nous medicaments que tracten el mateix, però amb menys efectes secundaris.

Un sol gram de Sinogan és dosi extrema i perillosa

La medicina en qüestió bloqueja gran part dels receptors del nostre cervell, encarregats dels impulsos nerviosos, aconseguint controlar malalties mentals. Però té importants efectes secundaris, com moviments anormals, incapacitat d'estar-se quiet, anomalies en el cor i pressió arterial baixa.

Per això, un sol gram de Sinogan es considera ja dosi exagerada i perillosa, ja que compromet la funció cardíaca de qui el pren. En este sentit, l'autòpsia de Blanca acabarà determinant si n'havia ingerit només una dosi habitual, que estaria entre 25 i 50 mil·ligrams diaris.

Sinogan, contra l'esquizofrènia i la psicosi

Sinogan és la marca comercial de la levomepromazina, un antipsicòtic d'efecte sedant que s'ha utilitzat durant dècades per tractar l'esquizofrènia i la psicosi. És, de fet, un derivat de la primera medicina que va aparéixer contra el mal psicòtic als anys 50: la clorpromazina. 

El Sinogan està actualment superat per altres fàrmacs moderns, psicòtics de segona generació que recepten els psiquiatres i que tenen efectes secundaris més suaus, i que el cos del pacient és capaç de tolerar-los millor. La levomepromazina que va ingerir blanca, a més, es pot receptar com a somnífer, per ajudar persones a dormir en casos greus d'insomni, donat el seu fort efecte sedant, i per tranquil·litzar pacients amb bipolaritat quan patixen episodis de deliri. 

Una volta conegut este fàrmac cal esperar que es concreti quin pes va tenir en la mort de Blanca. Ho esclarirà l'autòpsia, que està requerint més temps de l'habitual. 

El cadàver estava en avançat estat de descomposició

El cadàver de Blanca va ser trobat per un agent de la Guàrdia Civil i el seu gos, fora de servici, al 'Pico de la Peñota', estava en avançat estat de descomposició,  degut a les elevades temperatures. Pareix que Blanca hauria mort feia entre una setmana i deu dies. Els investigadors no descarten que haguera perdut la vida el mateix dia, 24 d'agost, en què Blanca Fernáncez Ochoa va desaparèixer.

Va ser la germana de l'exatleta qui va identificar el cos per la roba, la motxilla i un petit tatuatge que tenia l'esportista olímpica. A més, en la motxilla hi havia un tiquet que coincidix amb la compra que va fer Blanca en un supermercat de Pozuelo de Alarcón el passat 24 d'agost.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🔴🔪 ALACANT: Dos jóvens atraquen amb un ganivet de grans dimensions un comerç" "⚫ CASTELLÓ: Mor un banyista en la platja de Torre de la Sal"