El Suprem rebaixa la condemna a Juana Rivas de 5 a 2 anys i 6 mesos de presó

El Tribunal Suprem ha decidit rebaixar la condemna a la meitat en considerar que va cometre un únic delicte i no dos

El Tribunal Suprem ha decidit rebaixar la condemna a Juana Rivas a la meitat, de cinc anys a dos anys i sis mesos de presó per un delicte de sostracció de menors, una pena que comporta el seu ingrés en un centre penitenciari.

Els fets es remunten a l'estiu de 2017, quan Rivas va passar un mes en parador desconegut amb els seus dos fills menors incomplint les resolucions judicials que l'obligaven a entregar-li'ls al pare.


La Sala penal ha conclòs que rebaixa la pena a la meitat en considerar que, encara que van ser dos els menors sostrets, Juana Rivas va cometre un únic delicte i no dos, com sí que sostenia, en canvi, l'Audiència de Granada.

La Sala basa la seua fallada que, quan en un mateix acte són diversos els menors traslladats o retinguts, no es produeix un concurs de delictes, sinó que es comet un sol delicte de l'article 225 bis del Codi Penal, en lesionar-se el dret de custòdia del progenitor amb qui el menor.


El progenitor, que tenia la guarda i custòdia provisional dels dos menors, va denunciar els fets i un jutjat de Primera Instància de Granada va acordar la immediata restitució dels menors a Itàlia com a Estat de residència habitual dels dos xiquets. Després de diversos requeriments perquè retornara als seus fills, el 26 de juliol de 2017 Rivas es va ocultar amb ells, i la seua exparella va denunciar la desaparició.

L'acusada va entregar als dos xiquets un mes després, el 28 d'agost de 2017, en la Comandància de la Guàrdia Civil de Granada.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alerten de robatoris a majors a Petrer pel mètode de la fals abraçada" "Una ministra del govern espanyol rep un sobre amb una navalla amb sang"