Revelen el que haurà de pagar el propietari de la finca on va caure el menut Julen

La Junta d'Andalusia ha calculat el cost econòmic
David Serrano es va declarar culpable durant el juí de la mort del menut Julen | València Diari

El Consell de Govern de la Junta d'Andalusia s'ha pronunciat sobre la sanció al propietari de la finca de Totalán a on va caure i va morir el menut Julen, un succés que va mantindre en tensió a tota Espanya en gener del 2019. Concretament, l'organisme estima que la multa ascendeix a 300.001 euros per infracció greu «en matèria de seguretat minera».

La sanció es produïx set mesos després del juí per la mort de Julen en el que el propietari de la finca i acusat, David Serrano, es va declarar culpable. Per un altre costat, i segons assenyala 'Diario SUR', el mateix Consell estudia una segona multa a l'empresa que va fer les faenes de prospecció, un total de 30.001 euros que podrien ser ratificats en un futur.

La Junta d'Andalusia calcula que el cost econòmic de l'operatiu del rescat puja a un total de 700.000 euros en matèria de maquinària, personal traslladat fins a la finca, combustible i altres conceptes, com la vigilància.

David Serrano, condemnat per homicidi imprudent

David Serrano va ser condemnat el dimarts 20 de gener per un delicte d'homicidi per imprudència greu, després d'arribar a un acord amb les acusacions i la defensa. No obstant això, la pena va ser suspesa pel jutge encarregat del cas, pel que no entrarà a la presó.

Després del veredicte, l'amo de la finca de Totalán va expressar el seu «alleujament» per haver-se llevat de damunt un pes «molt gran», assegurant que sempre portarà este pes «al muscle». D'altra banda, va manifestar que demanava perdó als pares del menut «de tot cor» i va sentenciar que l'acord va ser fruit del seu tracte amb la família.

El menut Julen, de dos anys, va caure al pou de la finca el passat 13 de gener de 2019. Tretze dies després, el cos sense vida del menor va ser rescatat de l'interior del pou. «És com si Julen fora el fill de menut. Si el teu fill estiguera allí, aniria darrere d'ell, no? Doncs nosaltres vam anar a per ell», va declarar Ángel García Vidal, delegat en Màlaga del Col·legi d'Enginyers de Camins.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Troben a Jorge Sánchez, desaparegut en València" "Mor un home de repent en ple carrer de València"