Alerten de robatoris a majors a Petrer pel mètode de la fals abraçada

Les víctimes sempre solen ser homes i en els últims dies s'han detectat dos casos, sense aparent connexió entre ells

La Policia Local de Petrer alerta d'un brot de robatoris a la via pública utilitzant el mètode de la falsa abraçada. En els últims dies s'han denunciat dos robatoris, el que sembla és que no es tractaria de la mateixa persona, segons la descripció realitzada per les víctimes.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Pablo Lizán, ha fet una crida perquè s'extremen les mesures de seguretat i ha demanat que "alertem als nostres majors perquè desconfien de persones desconegudes que s'acosten a ells i si les detecten que truquen immediatament a la policia".

Este modus operandi consisteix a acostar-se a homes grans amb alguna excusa i buscar un contacte físic, arribant a acariciar-, llançant-afalacs, demanant-los treball o oferint sexe, abraçant o besant-, per robar-los rellotges, joies i cadenes.

En un dels casos, i segons el testimoni de la víctima que es trobava assegut en un banc de Jardins Rei Juan Carlos I, se li va acostar una dona que, pel seu accent és estrangera, i li va proposar mantenir relacions sexuals. Tot i la negativa, el va abraçar, moment en el qual va aprofitar per a robar-li un cordó d'or amb una medalla del Real Madrid que duia a coll.

Segons el testimoni ofert a la policia, es tractaria d'una dona d'uns 30 anys, d'alçada no superior a 1,60 m, pèl castany i vestia una part amb peça esportiva.

El segon cas es va produir a la part de la rambla paral·lela al carrer L'Horta, una zona molt freqüentada per senderistes i pas de vehicles. La persona que va denunciar els fets va relatar que una jove d'uns 20 anys, d'origen estranger també, d'alçada baixa li va fer dos abraçades i dos petons i el va convidar a anar-se'n a casa, cosa que va ser rebutjat.

Una vegada que va marxar la víctima, es va adonar que li faltava la cadena d'or que portava al coll, amb una medalla amb les seues inicials gravades i el grup sanguini.

Lizán ha demanat que, davant esta situació, s'intente no fer ostentació de joies i que es busque la col·laboració d'altres transeünts en cas de detectar un possible cas d'este tipus, a més d'avisar com més aviat a la policia perquè s'actue un dispositiu de recerca i localització de les presumptes autores dels fets.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Una ministra del govern espanyol rep un sobre amb una navalla amb sang" "Un llamp provoca un incendi en edifici de 30 plantes a Benidorm"