El sostre d'un centre de salut de Castelló s'esfondra

Cedeix la coberta d'una consulta del 9 d'Octubre, en la capital de la Plana, sense haver de lamentar danys personals

La coberta d'una de les consultes del centre de salut 9 d'Octubre, a Castelló, s'ha esfondrat en la matinada d'este divendres, per fortuna, sense haver de lamentar danys personals per l'hora en la qual s'ha produït l'accident, que ha posat en estat d'alarma als treballadors i usuaris del centre.


La Central Sindical Independent i de Funcionaris CSIF ha demanat a la Conselleria de Sanitat que "aclarisca" les causes que han motivat l'ensorrament del sostre d'una de les consultes de centre de salut 9 d'Octubre de Castelló, situada a la tercera planta de l'edifici.

Des del sindicat han explicat que "tot i que des del centre ja van alertar dilluns a la direcció d'Atenció Primària que el sostre de la consulta afectada presentava deficiències i fins i tot el dijous es va tornar a reiterar esta situació davant la falta de resposta, finalment no es va actuar, el que ha motivat que a la fi totes les planxes del fals sostre s'hagen després en la nit de dijous a divendres, causant greus danys materials a la consulta, encara que per fortuna no ha calgut lamentar danys personals".

Esta sala no és l'única que presenta danys, ja que, segons han assenyalat des de CSIF, en estes també presenta deficiències el despatx de coordinació d'este centre sanitari.

"Demanem tant a la direcció d'Atenció Primària com a la Conselleria de Sanitat que actue amb la major celeritat per garantir la seguretat tant de personal com dels pacients que acudeixen a consulta en este edifici i evitar nous esfondraments", han ressenyat des de CSIF.

A més, han valorat que este incident "no fa sinó posar de nou en relleu la difícil situació per la qual travessa el servei d'Atenció Primària a Castelló, amb ambulatoris que es troben totalment col·lapsats, manca d'equipament, manca d'inversions en la conservació d'infraestructures i personal sanitari que es veu obligat a doblar torns per cobrir les baixes i vacances dels companys que la Generalitat Valenciana ha decidit no substituir, tot i que seguim immersos en plena pandèmia".

"Des de CSIF demanem a Sanitat que prenga com més prompte millor, cartes en l'assumpte, depure responsabilitats i resolga una greu situació que està minvant greument la qualitat de l'assistència sanitària que reben els castellonencs", han afirmat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"El parricida de Barcelona es va penjar amb el un cinturó hores després de l'assassinat" "Condemnat a 14 anys de presó per intentar assassinar a una jove de 17 anys"