Detingut per suplantar la identitat dels seus amics per a contractar préstecs

Aprofitant-se de la relació d'amistat amb les seues víctimes, aconseguia les seues dades personals per a donar d'alta els contractes i domiciliar els pagaments en els seus comptes

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a Santa Pola a un home al qual se li atribueix la comissió de quatre delictes: un d'estafa, un altre d'usurpació d'identitat, i dos d'usurpació d'estat civil. Va enganyar dos dels seus amics perquè li confiaren les dades que necessitava per a poder donar d'alta els préstecs i contractes, quedant-se les víctimes amb el deute adquirit.

El passat 8 de juny, un veí de Santa Pola va presentar en la Caserna de la Guàrdia Civil d'eixa localitat una denúncia. En els moviments del seu compte bancari havia observat que, des del mes de març passat, li anaven cobrant rebuts per import de divers valor (oscil·laven entre els 167,19 i 199,86 euros) des d'una entitat financera, sense que ell haguera sol·licitat cap crèdit. No obstant això, de moment ja li havien cobrat més de 900 euros.

Pel que sembla algú havia sol·licitat dos préstecs personals al seu nom per a l'adquisició de sengles motocicletes. L'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Santa Pola va donar inici a la qual ha denominat Operació Motoigo 2021, per a esclarir estos fets.


Els agents encarregats de la investigació, van poder comprovar que el presumpte autor havia sol·licitat un crèdit de 13.000 euros per a l'adquisició de dos motocicletes en un concessionari a Madrid, registrant el deute a nom del perjudicat.

Posteriorment, va vendre les dos motocicletes, quedant-se amb el benefici obtingut per la seua venda. Per a eludir l'acció policial, va emprar la identitat d'una tercera persona per a realitzar els contractes de compra i venda dels vehicles, tractant d'esta manera de no ser descobert.


Durant el transcurs de l'operació, els agents van descobrir que, d'altra banda, la mateixa persona havia usurpat la identitat d'una altra víctima, i havia realitzat tres contractes de subministrament d'Internet i Telecomunicacions. Serveis dels quals, si bé estava gaudint ell, estaven sent abonats pel perjudicat en este cas.


El presumpte autor ha resultat ser un company de treball d'un dels perjudicats, i conegut de l'altre, que aprofitant-se d'una relació d'amistat i de la confiança depositada en ell per les seues víctimes, s'havia fet amb les dades personals necessàries per a donar d'alta els dos crèdits i els tres contractes.


Ha sigut investigat un home de 32 anys, de nacionalitat espanyola, al qual li consten delictes anteriors per fets similars. Se li imputa l'autoria de dos delictes d'usurpació d'estat civil, un delicte d'estafa i un altre de falsificació de documents privats. Les diligències han sigut posades a la disposició del Jutjat d'Instrucció d'Elx.


Les dos motocicletes han sigut localitzades, una d'elles a Santa Pola i l'altra a Barcelona. El seu parador ha sigut posat a la disposició de l'Autoritat Judicial que entén de la causa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mata a la seua exmuller amb la seua filla de 5 anys sentint els dispars" "L'autòpsia de Samuel Luiz revela que tenia un colp al cap de 10 centímetres"