El Suprem confirma la condemna als directius de la CAM

El Tribunal Suprem manté la condemna als directius de la CAM pel cobrament de dietes tot i que redueix les penes

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a exdirectius de la Caixa d'Estalvis de la Mediterrània (CAM) pel cobrament de dietes, si bé ha reduït algunes condemnes a ell no trobar justificació suficient per a estes, ja que no concorren agreujants.

L'Audiència Provincial d'Alacant va condemnar a dos anys i mig de presó a l'exdirector general de l'extinta CAM Roberto López Abad, així com a un any i mig a quatre antics consellers pel cobrament irregular de dietes de qui va ser president Modesto Crespo, condemnat al seu torn a nou mesos.

Als acusats se'ls va considerar llavors autors d'un delicte d'apropiació indeguda agreujada.

En una frase datada el passat 8 d'abril, la Sala Penal del Suprem constata que "es va articular un ardit d'enginyeria societària o abús de la persona jurídica per burlar la clara prohibició estatutària, per cobrar uns diners en contraprestació a una tasca merament representativa que era per definició gratuïta i honorífica".

La pena per a López Abad ha estat reduïda de dos anys i mig a dos anys, mentre que per als quatre exconsellers el Suprem estableix una pena d'un any de presó -en comptes d'un any i mig- i sis mesos de multa amb quantia de 75 euros diaris.

Tot això, explica la sentència, en atenció a fixar penes proporcionals a la de nou mesos de presó imposada a president, Modesto Crespo.

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor esclafat per un manada d'elefants" "Troben un bebé de quatre dies abandonat a l'interior d'una bossa de cartó"