Tancades cinc platges de Vinaròs i una de Dénia i una de Santa Pola per la presència de bacteris

La presència de bacteris per damunt del màxim permés havia obligat a prohibir el bany
Una de les platges de Vinaròs (Castelló) | Ajuntament de Vinaròs

 

ACTUALITZAT 30/08/2019 15.00 hores. Hui divendres, després d'unes analítiques noves, s'ha reobert al públic la platja de la Punta dels Molins de Dénia, tancada des del dimecres. La Direccció General d'Aigua de la Conselleria de Transició Ecològica ha determinat, per tant, que «els nivells d'enterococs s'han reduït a valors imperceptibles». Amb l'obertura d'esta platja al bany, la costa valenciana torna a tindre els nivells adequats de qualitat per a acabar l'estiu.

ACTUALITZAT 29/08/2018 19.15 hores. A estes hores de la vesprada, ja és té constància de la reobertura de les cinc platges tancades que ahir tenien prohibit el bany en Vinaròs. Segons el comunicat fet públic pel consistori a les 18.24 hores, en referència a la qualitat de les aigües, «les analítiques realitzades hui mateix per la Direcció General de l'Aigua corroboren que tornen a ser excel·lents i per tant són òptimes per al bany». Es tanca, d'esta manera, este episodi prou excepcional en les platges del nord valencià.

Quant a la pltja de la Punta Llisa, en Santa Pola, que també va tancar ahir per la presència de bacteris, l'Ajuntament del Baix Vinalopó també ha fet públic hui cap al migdia que la reobria al bany a causa de les analítiques noves que certificaven una volta més la qualitat de l'aigua. Ara per ara, per tant, només queda tancada al bany la platja de la Punta dels Molins en Dénia, la Marina Alta.

ACTUALITZAT 19.15 hores. Una altra platja, en este cas, en la comarca del Baix Vinalopó, ha tancat també per la presència de bacteris. Concretament, la platja afectada és la Platja Llisa, en Santa Pola. Segons un comunicat del mateix Ajuntament, l'origen del problema estaria en les pluges que ahir van asolar la comarca, que han incrementat els nivells d'escherichia coli i d'enterococs.

Vinaròs tanca cinc platges al públic

Cinc platges s'han tancat al bany temporalment en Vinaròs per una elevada presència de bacteris escherichia coli, segons ha informat l'Ajuntament de la localitat de la comarca del Baix Maestrat (Castelló). Les últimes anàlisis, que ha fet la Direcció General de l'Aigua, mostren un nivell de bacteris per damunt dels permesos.

Les platges a on s'ha prohibit el bany són la del Fortí, Fora del Forat, Triador, Clot i Cossis. L'Ajuntament afirma que la contaminació es deu a les pluges de la matinada del dilluns a dimarts que han arrossegat els bacteris fins a la platja. La resta de platges de la localitat no s'han vist afectades i són òptimes per al bany.

El regidor d'Interés Turístic i de Promoció de la Ciutat, Marc Albella, ha destacat que «el tancament s'ha fet com a mesura preventiva i es preveu que les següents analítiques, que es faran demà mateix, tornen a mostrar resultats excel·lents amb unes aigües òptimes per al bany, tal com ha passat durant tot l'estiu». 

Les diferents fonts consultades apunten cap a causes diferents en les prohibicions. Alguns afirmen que són bacteris fecals i altres que són organismes contaminants.

Una altra platja tancada en Dénia

La platja de Punta dels Molins de Dénia, en la comarca de la Marina Alta (Alacant), també ha sigut tancada al bany per superar els nivells màxims permesos de paràmetres microbiològics. La Direcció General de l'Aigua, que depén de la Conselleria de Transició Ecològica, ha sigut també l'encarregada de fer les anàlisis en esta platja.

L'Ajuntament està treballant per a localitzar el focus de la contaminació i solucionar el problema el més prompte possible. El consistori també ha afegit que la platja es tornarà a obrir al bany en el moment en què les anàlisis tornen a ser favorables.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"💥 2 FERITS ALACANT: Hospitalitzats per explosió d'una llanxa en Xàbia" "🐺 HOME LLOP: 3 bebés valencians patixen 1 terribe síndrome per un medicament"