Condemnada a sis anys de presó per usurpar la identitat d'una anciana per a vendre droga en Petrer

La treballadora, que estava en situació irregular, va usar el nom de la dona que cuidava per a rebre un enviament de 18 quilos de droga
La dona es troba en presó des de desembre del 2019 | Wikipedia

L'Audiència d'Alacant ha condemnat a sis anys de presó a una dona de 36 anys i nacionalitat peruana per traficar amb cocaïna usant la identitat de l'anciana, de 89 anys, a la que prestava cuidats en Petrer, en la comarca del Vinalopó Mitjà (Alacant).

El tribunal de la Secció Primera considera provat que l'ara condemnada, que es trobava en situació irregular en Espanya, va usar sense consentiment el nom de l'anciana a la que prestava assistència com a cuidadora, per a rebre l'enviament d'un paquet de cocaïna, remés des de la ciutat de Lima, el passat 9 de desembre de 2019.

Segons la sentència, este enviament es va concertar en algun moment anterior al 25 de novembre de 2019 i la intenció de l'acusada era vendre esta substància a terceres persones.

Van detectar cocaïna en l'aeroport de Madrid

El Servici de Vigilància Duanera de l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas va inspeccionar el paquet enviat, en el que es declarava contindre 36 unitats de pals de golf amb un pes brut de quasi 18 quilos, però en un examen mitjançant el sistema de raigs X es va detectar que en realitat el paquet rebut contenia cocaïna.

Els agents de la Guàrdia Civil d'Alacant van obtindre autorització judicial per a intervindre el telèfon que apareixia detallat en el paquet com a número de contacte del destinatari del paquet. I esta va ser finalment la circumstància que va permetre arribar a identificar a l'acusada i practicar la seua detenció.

En l'acte del judici, celebrat el passat 30 de novembre, la Fiscalia va modificar les seues conclusions inicials per a considerar que els fets jutjats havien de considerar-se com un delicte contra la salut pública, en la seua modalitat de substàncies que causen greu mal a la salut i en quantitat de notòria importància.

Condemnada a sis anys de presó

Per este motiu, va sol·licitar que a l'acusada se li imposarà una pena de sis anys de presó. La defensa, per part seua, es va adherir a la sol·licitud de la Fiscalia.


En este sentit, el tribunal acorda la imposició de sis anys de privació de llibertat i el pagament d'una multa de 68.348 euros. La processada es trobava a la presó des del moment del seu arrest, el 17 de desembre de 2019.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Colp en el territori valencià a una xarxa de blanqueig de diners de la màfia russa" "Un gos mossega a un xiquet en Xirivella i els seus amos peguen a fugir"