CCOO portarà a la Fiscalia l'accident mortal del treballador sense contracte en Alboraia

La víctima es va precipitar des d'una altura de 6 metres i el responsable de l'obra el va deixar en Urgències del Clínic i se'n va anar del lloc
L'home va morir després d'arribar a l'hospital | Pixabay

Actualització 19/02/2021 a les 11.46 hores. El sindicat CCOO denunciarà davant de la Inspecció de Treball i la Fiscalia el cas de la mort --divendres passat en Alboraia, l'Horta Nord (València), després de caure d'un andami-- d'un treballador «sense contracte de treball» i amb una «omissió d'auxili per part de l'empresari».

CCOO de Construcció i Serveis PV expressa la seua «repulsa total, vergonya i indignació davant de fets d'esta naturalesa. Que s'antepose la por a la sanció, per no tindre'l amb els papers en regla, a la vida del treballador, ens ha de fer pensar en els valors que s'anteposen, en alguns casos, als de la mateixa vida dels treballadors»,  manifesta en un comunicat.

«Els accidents --prosseguix l'organització sindical-- no haurien d'ocórrer si es compliren les mesures preventives (en este cas no disposava de l'arnés de seguretat que podia haver evitat la caiguda en altura), però el tracte que se li ha donat és el més inconcebible i menyspreable que pot fer un ésser humà; l'omissió de l'actuació ràpida en l'ajuda escapa als adjectius per a qualificar esta actitud».

Per això, CCOO de Construcció i Serveis PV --que mostra les seues condolences i suport a la família del mort-- presentarà davant d'Inspecció de Treball i davant la Fiscalia «les denúncies corresponents perquè s'investiguen els fets i s'establisquen les responsabilitats d'esta conducta tan negligent i temerària de l'empresari per al que estava prestant els seus servicis».

Un treballador sense contracte mor després de caure d'un andami en Alboraia

El passat divendres, 12 de febrer, un home de 55 anys va morir en l'Hospital Clínic de València, després de patir un accident laboral en l'obra a on treballava sense contracte en la localitat d'Alboraia, en la comarca de l'Horta Nord (València).

Segons ha avançat el diari 'Las Provincias', el treballador va patir una caiguda des de l'andami que estava desmuntant en un edifici de tres plantes, a uns sis mestres d'altura, i va quedar greument ferit.

Després d'escoltar el fort colp, un company va acudir en auxili de la víctima i va telefonar al responsable de l'obra i propietari d'una empresa de reformes, qui segons pareix hauria decidit no avisar al telèfon d'Emergències 112 i en el seu lloc traslladar pels seus mitjans al ferit en una furgoneta fins a les Urgències de l'hospital Clínic per a després anar-se'n sense facilitar cap dada ni contacte.

Va tardar 45 minuts a rebre assistència mèdica

La víctima va morir poc després, al cap de poc temps d'ingressar en el Servici  d'Urgències. Immediatament, un metge va telefonar al 091 per a informar dels fets a la Policia Nacional, tal com establix el protocol sanitari, i es va iniciar una investigació que va culminar la Guàrdia Civil.


Segons l'autòpsia, la causa de la mort va ser una perforació pulmonar amb una costella fracturada. Uns treballadors que estaven en l'obra, han manifestat que la víctima va quedar inconscient després de la caiguda de l'andami i que van transcórrer uns 45 minuts fins que finalment va rebre assistència mèdica.


La família de l'home mort està indignada i no descarta emprendre accions judicials després de considerar que l'empresari i els companys de la víctima van actuar de manera negligent per no telefonar immediatament al servici d'emergències.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Famílies es barallen per a ocupar una casa en la que l'inquilí era mort dins en Alacant" "Busquen a Andriy Malany, desaparegut en València"