Desarticulada l'estructura d'una organització de tràfic de drogues que operava en el litoral mediterrani

L'Agència Tributària, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, en una operació conjunta, han desarticulat la infraestructura d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues
Han fet registres en tres naus industrials en l'Alcora | ACN

La Policia Nacional, la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han desenvolupat, de manera conjunta, l'operació ‘Hulkcos-Perseo-Orquesta’, que s'ha saldat amb la desarticulació de la infraestructura d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues.

En l'operació han sigut confiscats cinc embarcacions, quatre camions, dos furgons, una desena de motors de gran potència, gran quantitat de combustibles i equips de navegació i de comunicació, amb un valor superior als 1.500.000 euros.

L'operació va començar a l'inici de l'any, quan les autoritats, en el marc d'unes investigacions conjuntes sobre tràfic il·lícit d'estupefaents, van detectar la infraestructura logística d'una organització criminal que operava en tot el litoral mediterrani. 

Identifiquen als sospitosos

La logística donava servici a una o diferents organitzacions delictives dedicades al tràfic de drogues a gran escala, que precisen este tipus de material per a les seues activitats il·lícites.

El desenvolupament de la investigació va permetre identificar a les persones que s'ocupaven de l'adquisició, sostracció, manteniment i ocultació de les embarcacions semirígides i les diferents naus industrials a on es guardaven les ‘gomes’, els vehicles per al seu transport, el combustible necessari per a les operacions de tràfic de drogues i els equips de navegació i de comunicacions de l'organització criminal.

Motors de 300 CV de potència

Durant els últims dies, funcionaris de Vigilància Duanera de Castelló de la Plana i de Múrcia i agents de Guàrdia Civil i de Policia Nacional van fer registres simultanis en tres naus industrials en l'Alcora (Castelló), a on l'organització tenia emmagatzemat i distribuït tot el material que s'ha confiscat.

Mentres es practicaven els registres els agents van pillar a dos persones de nacionalitat espanyola i una de nacionalitat marroquina quan transportaven i manipulaven les embarcacions semirígides decomissades, que ja estaven llestes per a ser botades i començar les seues actuacions presumptament delictives relacionades amb el tràfic de drogues.

Algunes d'estes embarcacions ja portaven acoblats uns quants motors de 300 CV de potència, i convertix estos mitjans de transport en vertaders ‘Fórmula 1’ de la mar podent conseguir velocitats i maniobrabilitat molt altes. Això dificulta enormement la seua intercepció si són detectades, constituint en estos casos també uns potencials riscos per a la resta d'embarcacions i usuaris o practicants d'activitats nàutiques.

D'altra banda, també se'ls ha intervingut l'acumulació de combustible necessària per a la immediata posada en navegació d'algunes d'elles.L'operació ha sigut coordinada pel Jutjat d'Instrucció, en funcions de guàrdia, de Castelló de la Plana.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Rescatat en caure al mar des del seu barco en Port Saplatja" "URGENT: Un mort i una ferida en cremar-se una casa en Torreblanca"